Nové kopulovité IP kamery s HDTV rozlišením disponují AI analytikou s hlubokým učením

Tato sada umožňuje analytice běžet přímo v kameře / AXIS
Síťové kamery AXIS P32 jsou fixní varifokální kopulovité kamery určené pro dohled v celé řadě míst, včetně datových a logistických center, nebo maloobchodních prodejen.

Nové kamery jsou dostupné jak ve vnitřním, tak i venkovním provedení. S pouzdrem s krytím IK10 jsou odolné vůči prachu, vandalům a jsou též chráněny proti přesměrování, rozostření a nárazům.

Kamery AXIS P3247-LV a AXIS P3247-LVE nabízí rozlišení 5 MPix, zatímco AXIS P3248-LV a AXIS P3248-LVE přicházejí s vysokým rozlišením 4K. Poslední z novinek, model P3255-LVE, přichází v rozlišení HDTV 1080p s duální čipovou sadou pro obrazovou analytiku využívající umělou inteligenci (AI) s funkcí hlubokého učení. 

Duální čipová sada kamery P3255-LVE, kombinující vlastní čip Axis ARTPEC-7 s procesní jednotkou hlubokého učení (DLPU), stojí za schopnostmi kamery P3255-LVE klasifikovat objekty na základě umělé inteligence. Tento pokročilý hardware nabízí příležitost využít na míru vyrobené aplikace třetích stran založené na AI.

Duální čipová sada také umožňuje předinstalované aplikaci AXIS Object Analytics detekovat a klasifikovat osoby nebo vozidla a rozlišovat mezi různými typy vozidel, jako jsou osobní vozy, autobusy, nákladní vozidla, motocykly či kola.

Tato sada umožňuje analytice běžet přímo v kameře (tzv. na okraji), což vede k rychlejším a více škálovatelným systémům. Mezi nesporné výhody patří také zpracování obrazu v reálném čase, celkové nižší náklady a jednoduchá implementace.

A vzhledem k tomu, že se po síti přenáší pouze relevantní video, snižuje se tím také potřeba velkého úložiště a velké šířky pásma, ale i možné problémy spojené s otázkami zachování soukromí osob v záběrech kamery. 

Všechny kamery nabízejí kvalitu obrazu v rozlišení HDTV 1080 p a jsou vybaveny technologií Axis Lightfinder 2.0 a Axis Forensic WDR, s nimiž poskytují skutečné barvy a dostatečné detaily i v náročných světelných podmínkách nebo v téměř úplné tmě. Jejich součástí je i technologie s přísvitem OptimizedIR pro dohled v úplné tmě a expozice přizpůsobující se pohybu výrazně snižuje rozmazanou scénu u přibližujících se nebo blízkých objektů.

S AXIS Object Analytics mohou navíc detekovat a klasifikovat lidi a vozidla všechny kamery a díky obousměrnému audiu a I/O portům je možné přidat do řešení také audio analytiku a integrovat periferní zařízení. 

Díky technologii Axis Zipstream s podporou kodeků H.264 a H.265 se u všech kamer výrazně snižují požadavky na šířku pásma a úložiště, aniž by utrpěla kvalita zaznamenaného obrazu.

Mohlo by vás zajímat

Reklama