Vizuální zážitek s novou televizí řady BRAVIA s kognitivním procesorem XR

Kognitivní procesor XR dokáže analyzovat i polohu zvuku v signálu / Sony
Sony zahájila v Evropě předobjednávky na nové televize řady BRAVIA XR MASTER Z9 8KJ Full Array LED, které posouvají vizuální zábavu na novou úroveň díky rozlišení 8K a kognitivnímu procesoru XR.

Nový procesor Cognitive Processor XR využívá novou metodu zpracování, jež předčí konvenční AI. Tato metoda byla navržena tak, aby napodobovala způsob, jak lidé vidí a slyší. 

Když se na něco díváme, nevědomky se soustředíme na určité body. Kognitivní procesor XR založený na kognitivní inteligenci rozděluje obrazovku na mnoho zón a detekuje, kde je „ohnisko“ obrazu.

Běžně používaná umělá inteligence (AI) ale dokáže detekovat a analyzovat pouze jednotlivé obrazové prvky, jako je barva, kontrast a detaily. Nový kognitivní procesor XR dokáže provádět křížovou analýzu řady prvků najednou, stejně jako to dělá náš mozek.

Všechny prvky jsou tímto způsobem upraveny ve vzájemné korelaci. Díky tomu dosahuje tato technologie nejlepšího konečného výsledku, takže scéna je celkově synchronní a působí realisticky – a to je něco, čeho běžná umělá inteligence nemůže dosáhnout.

Kognitivní procesor XR také dokáže analyzovat polohu zvuku v signálu, takže zvuk přesně odpovídá dění na obrazovce. Kromě toho převádí jakýkoli zvuk na 3D prostorový zvuk tak, aby poskytl co nejreálnější a pohlcující zvukovou scénou. 

HDR Full Array televizory BRAVIA XR řady MASTER Series Z9J 8K vám umožní vychutnat si obsah v kvalitě 8K, který působí realisticky, dojmem skutečné hloubky a přirozenosti.

Nositelem minimalistického kompaktního designu je jednolitá skleněná tabule, která obklopuje obrazovku, je elegantní a zajistí, aby se diváci soustředili na obraz, aniž by je cokoli rušilo. Z9J lze umístit na stojan, nebo na zeď.

Televizory LED BRAVIA XR MASTER Series Z9J 8K HDR Full Array LED s úhlopříčkou 85 palců lze nyní ve vybraných evropských zemích předobjednávat, s předpokládaným doručením v květnu. U 75palcové verze je očekávaný start prodeje v červnu.

Mohlo by vás zajímat

Reklama