Bezdrátový router se silným signálem a snadným nastavením

Nový router Archer C64 podporuje také technologii MU-MIMO / TP-Link
TP-Link představil novinku v podobě AC1200 bezdrátového routeru Archer C64 s podporou standardu Wi-Fi 5 (802.11ac Wave 2) a maximální rychlostí přenosu dat do 1 267 Mbit/s.

Z této rychlosti dosahuje novinka celkem 867 Mbit/s ve frekvenčním pásmu 5 GHz a zbývajících 400 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz. Díky čtveřici externích antén je bezdrátové připojení stabilní a pokrytí domácnosti, kanceláře nebo jiného prostoru optimální.

Přenášet data v obou pásmech je možné souběžně, přičemž ve 2,4GHz pásmu můžete provádět méně náročné on-line aktivity, jako je čtení e-mailů či prohlížení webových stránek, v 5GHz pásmu potom klidně hrajte on-line hry nebo streamujte video ve vysokém rozlišení.

Díky podporované technologii Smart Connect jsou klienti inteligentně směrováni do méně vytíženého pásma, optimalizaci časového využití pak má na starosti další technologie s názvem Airtime Fairness.

Nový router TP-Link Archer C64 podporuje také další technologii MU-MIMO, jež dosahuje dvojnásobné účinnosti díky komunikaci se dvěma zařízeními současně. Nechybí ani Beamforming, tedy modelování paprsku, což je funkce, která zajišťuje vysoce efektivní bezdrátové připojení.

Router Archer C64 můžete přepnout do režimu AP (access point) čili přístupového bodu, což znamená, že ze stávající kabelové sítě můžete rázem vytvořit síť bezdrátovou. Součástí „balení“ jsou i gigabitové ethernetové porty (1 WAN + 4 LAN), díky kterým můžete získat až desetkrát rychlejší přenosové rychlosti ve srovnání se standardním ethernetovým připojením.

Do těchto konektorů můžete zapojit koncová zařízení, která standardně nedisponují možností bezdrátového připojení, jako jsou některé chytré TV, stolní počítače nebo herní konzole.

Novinka se dále chlubí vysokou úrovní zabezpečení s šifrováním dle standardu WPA3, který znamená mnohem vyšší úroveň ochrany vašich dat v porovnání se staršími protokoly. Součástí jsou například bezpečnější šifrování hesel Wi-Fi sítí nebo vylepšená ochrana proti útokům hrubou silou.

V neposlední řadě je třeba zmínit ještě mobilní aplikaci pro Android nebo iOS s názvem Tether, pomocí které můžete v češtině i slovenštině jednoduše spravovat veškerá nastavení routeru. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama