Model FreeBuds 4 zvítězil ve slepém testu sluchátek

FreeBuds 4 si vedla v testu nejlépe zejména v přenosu rytmu / Huawei
Nová sluchátka FreeBuds 4 od Huawei ovládla slepý uživatelský test, v němž změřila síly se dvěma největšími konkurenty (Samsung a Apple).

Průzkum společnosti Ipsos, jehož se zúčastnilo 200 respondentů, ukázal, že uživatelé ve většině případů nejvíce oceňují právě nová true-wireless bluetooth sluchátka Huawei. Zapůsobily na ně jejich pohodlnost, kvalita zvuku i příjemná cena.

Společnost Ipsos testovala mezi dvěma stovkami uživatelů (věk 15-45) v Praze a Brně troje sluchátka – Huawei FreeBuds 4, Apple Airpods 2 a Samsung Galaxy Buds Live. Účastníci průzkumu měli po celou dobu zakryté oči a hodnotili pohodlnost sluchátek, kvalitu poslechu a na závěr poměr kvality s cenou.

Z hlediska pohodlnosti se FreeBuds 4 ještě zvládly vyrovnat Airpods, v dalších kategoriích už ale zvítězily nové pecky od Huawei. „Při přímém srovnání tří sluchátek, to znamená pokud by spotřebitelé měli vybrat nejlepší sluchátka z hlediska kvality zvuku, byla Freebuds 4 vybrána jako signifikantně nejlepší,“ komentuje výsledky průzkumu Jan Staněk z agentury Ipsos.

Při hodnocení zvuku se uživatelé soustředili na kvalitu zvuku obecně, dále na zřetelnost detailů, přenos rytmu a basové tóny. Ve všech čtyřech podkategoriích vyhodnotili uživatelé za jedničku Huawei FreeBuds 4, čímž potvrdili prvotřídní kvalitu nových sluchátek.

FreeBuds 4 si vedla nejlépe zejména v přenosu rytmu, díky kterému by po nich sáhlo 90 % zúčastněných (Airpods 81 %, Galaxy Buds 58 %). Sluchátka od Huawei nenašla přemožitele ani při porovnávání kvality zvuku (89 % oproti Airpods s 82 % a Galaxy Buds s 49 %) a zřetelnosti detailů (87 % oproti Airpods s 80 % a Galaxy Buds s 49 %). Při hodnocení basových tónů se pak FreeBuds 4 umístila na první příčce těsněji (78,5 % oproti Airpods s 78 % a Galaxy Buds s 43 %).

Zajímavé bylo také porovnání z hlediska ochoty uživatelů pořídit si sluchátka při zjištění jejich ceny (stále naslepo). Zatímco bez ceny by si FreeBuds 4 pořídilo 72 % dotázaných (konkurence 67 % a 27 %), po odhalení cenovky by se ke koupi sluchátek Huawei přiklánělo solidních 51 % (konkurence spadla na 29 % a 14 %). „Cena 3 500 Kč je velkou konkurenční výhodou Huawei Freebuds,“ potvrzuje Jan Staněk z Ipsos.

Mohlo by vás zajímat

Reklama