Televizor Hisense A9G přizpůsobí pomocí Dolby Vision IQ obraz okolnímu světlu

Model používá vyšší vnitřní rychlost zobrazení snímků 120 Hz / Hisense
Lepší požitek při sledování televize by mohl zajistit nový 4K model Hisense A9G s pokročilou OLED obrazovkou a řadou technologií, které vytvoří obraz s věrným podáním širokého spektra čistých barev, včetně temně černé.

Novinka využívá nejpokročilejší OLED obrazovku s více než 8 miliony samosvítících vícevrstvých organických pixelů, které by měly být zárukou rozšířeného barevného podání (Ultra Wide Gamut) na vskutku černém pozadí při vysokém kontrastu v Ultra HD kvalitě.

Technologie Hisense AI Picture Optimization dokáže vyhodnotit snímek, přiřadit jej k některému z mnoha známých scénářů a v reálném čase optimalizovat nastavení obrazu i vykreslení detailů ve tmavých polích obrazu, aby byl divácký zážitek co nejpoutavější.

K lepšímu prožitku při jakémkoliv osvětlení přispívá i technologie Dolby Vision IQ. Nová TV využívá senzor pro rozpoznání okolního světla. Výsledkem je přirozený obraz upravený podle okamžitých světelných podmínek s rozšířenou reprodukci detailů v tmavých i světlých částech obrazu současně, a to i ve dne bez zatažených závěsů.

Model používá vyšší vnitřní rychlost zobrazení snímků 120 Hz s vkládáním dalšího mezisnímku (MEMC) i do formátů s progresivním řádkováním, které je v DVB-T2 šířeno i u nás. Tím zajistí plynulý a ostřeji ohraničený obraz bez rozmazání nebo problikávání i při velmi rychlých pohybech kamery – například u sportovních přenosů a závodů, při hraní her nebo v akčních filmových scénách. 

Zajímavým designovým i technickým detailem je soundbar 2.1.2 s výkonem 120 W, který je integrovaný do spodního okraje obrazovky. Nabízí prostorovou zvukovou technologii Dolby Atmos, takže se při sledování jakéhokoliv obsahu stanete sami součástí děje. To, že tyto nové TV přinášejí obrazový i zvukový zážitek jako v kině, potvrzuje i podpora formátu HDR 10+ i certifikačního kinostandardu IMAX Enhanced. 

Nový 4K OLED televizor Hisense 65A9G s úhlopříčkou 65 palců je již v prodeji, a to za 54 990 Kč.

Zdroj: Hisense

Mohlo by vás zajímat

Reklama