4K televizor s obrovskou 75palcovou obrazovkou s technologií Dolby Vision IQ

HDR technologie Dolby Vision IQ optimalizuje obraz podle okolního světla / Hisense
Společnost Hisense uvedla na trh první mini LED TV 75U9GQ. 4K televizor se 75palcovou obrazovkou nabízí obraz s přirozeně podanými barvami, temnou černí a precizně vykreslenými detaily.

To vše díky nové, ultra tenké ULED obrazovce s více než 10 000 miniaturními LED diodami, vrstvě kvantových teček a přímému podsvícení FALD PRO s 1280 stmívacími zónami v celé ploše obrazovky.

Nejnovější HDR technologie Dolby Vision IQ pak optimalizuje obraz podle okolního světla a postará se o živé scény v tmavých i světlých částech obrazu. Nechybí ani chytré funkce nebo filmařský či herní mód.

K poutavějšímu diváckému zážitku přispívá i nová technologie Hisense AI Picture Optimization. Díky výkonnému výpočetnímu akcelerátoru dokáže vyhodnotit snímek, přiřadit jej k některému z mnoha známých scénářů a v reálném čase optimalizovat nastavení obrazu i vykreslení detailů ve tmavých polích obrazu. 

Televizor používá vyšší vnitřní rychlost zobrazení snímků 120 Hz s vkládáním dalšího mezisnímku (MEMC). I velmi rychlý pohyb je proto plynulý a ostřeji ohraničený bez rozmazání nebo problikávání. 

Ozvučení zajišťuje integrovaný soundbar 3.1.2 s výkonem 90 W, který nabízí prostorovou zvukovou technologii Dolby Atmos. To, že tyto nové TV přinášejí obrazový i zvukový zážitek jako v kině, potvrzuje i certifikace IMAX Enhanced. 

Nová mini LED TV využívá vlastní inteligentní platformu VIDAA U 5.0 SMART OS, která je jednoduchá, intuitivní a pohotová a nabízí podporu pro řadu streamovaných služeb: například YouTube, Netflix a Amazon Prime, na ovladači najdete i tlačítko pro rychlý přístup k Facebook Watch.

Umožňuje využívat velké množství předinstalovaných aplikací včetně českých (VOYO, Lepší.TV, SLEDOVÁNÍ TV, TV Seznam  ad.) nebo aplikaci uefa.tv pro fotbalové nadšence. Filmové fanoušky potěší FilmMaker Mode pro puristické přehrávání filmů tak, jak je zamýšlel režisér.

TV je vybavená kromě řady vstupů a portů i rozhraním nové generace HDMI 2.1. Herním fanouškům tak nabízí plynulé sledování interakcí a minimalizuje zpoždění vstupu, chvění obrazovky a trhání. Funkce eARC zase zaručuje, že jakýkoliv zvuk uslyšíte o trochu dřív, a tak snáz odhalíte akci protivníka. Jakmile připojíte herní zařízení, TV se automaticky přepne do herního režimu.

Nechybí ani vestavěné rozhraní Bluetooth a rychlé dvoupásmové Wi-Fi pro bezdrátové připojení. Model TV 75U9GQ získal certifikaci TÜV Rheinland za nízké emise modrého světla a ochranu soukromí. Novinka bude v prodeji za 99 000 Kč.

Zdroj: Hisense

Mohlo by vás zajímat

Reklama