Nový paměťový modul DDR5-4800 s frekvencí až 4800 MT/s

Platforma INTEL 12. generace by již od konce října měla využívat paměťové moduly DDR5 / Pixabay
V posledních letech se používá stále více procesorových jader a výrazně se zvyšuje šířka pásma, proto jsou výkonnější paměťové moduly klíčové pro udržení rychlosti v éře 5G a WiFi 6.

Z tohoto důvodu uvedla na trh společnost ADATA Technology paměťový modul nové generace - DDR5-4800, který je schopen dosáhnout frekvence až 4800 MT/s, a který je dodáván s kapacitou až 32 GB.

Ve srovnání s předchozí generací paměťových modulů, DDR5 umožňuje každému jádru procesoru přidělit větší šířku pásma, což výrazně zvyšuje celkový výkon počítače. Paměti ADATA DDR5-4800 se taktují na frekvenci až 4800 MHz a dodávají se ve variantách s kapacitou 8 GB, 16 GB nebo 32 GB, což zaručuje vysoký výkon a dostatečnou kapacitu.

Disponuje také technologií Error Correcting Code a vestavěným integrovaným obvodem pro správu napájení (PMIC) pro přesné přenosy dat a lepší energetickou účinnost.

Platforma INTEL 12. generace by již od konce října měla využívat paměťové moduly DDR5. Společnost ADATA provedla společné testování se značkami základních desek AORUS, ASROCK, ASUS, GIGABYTE, MSI a ROG pro zajištění kompatibility a optimálního výkon.

Paměťové moduly DDR5-4800 budou nabízeny v samostatných sadách o kapacitách 8 GB, 16 GB a 32 GB, nebo v duálních sadách o kapacitách 8 GBx2, 16 GBx2 a 32 GBx2. Varianty SO-DIMM budou k dispozici do čtvrtého čtvrtletí tohoto roku, kvůli potřebám uživatelů notebooků. 

Paměťový modul ADATA DDR5-4800 splňuje normy JEDEC a RoHS, tudíž zaručuje dostatečnou kvalitu a spolehlivost. Na modul je poskytována doživotní záruka. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama