Zařízení Curb vypátrá zatoulaného psa i ztracené věci

Lokátor lze díky plastovému klipu snadno přichytit na psí obojek / Vodafone
Váží jen 30 gramů a připomíná větší knoflík od kabátu. Lokátor Vodafone Curb používá 4 různé typy trasovací technologie a jde tak o ojedinělé spojení funkcí.

Díky nim majitel spolehlivě dohledá ztracené domácí mazlíčky i oblíbené nebo jinak důležité věci. Chytré zařízení, které zájemcům ušetří mnoho starostí, času i energie, přichází v lednu na český trh. 

„Ztratil se pes, odměna pro nálezce 10 tisíc korun.“ Podobné inzeráty, často vylepené i na pouličních lampách, se mohou stát minulostí. A to za výrazně nižší částku, než je zmíněná odměna. Řešením je nové chytré zařízení s názvem Vodafone Curb. Jde o lokátor s průměrem zhruba 4 centimetry, vysoký 1,5 centimetru a váhou 30 gramů, tedy ideální velikost pro pohodlné využití. 

Vodafone Curb umí udat svou polohu nejen s pomocí technologie Bluetooth nebo Wi-fi, jak je u jiných zařízení na trhu běžné, ale pracuje i s GPS a zároveň mobilní sítí, a to díky zabudované SIM kartě. Právě kombinace všech technologií v malém zařízení, které funguje na baterii až 7 dní, je na trhu ojedinělá a pomáhá předejít tomu, aby se lokátor dostal do „hluchého místa“ bez signálu.

Lokátor lze díky plastovému klipu snadno přichytit na psí obojek, je také odolný proti vniknutí vody nebo prachu (plní normu IP67). Využití najde Vodafone Curb třeba i u cyklistů, majitelů motorky nebo pomůže dohledat zapomenutou (nebo i odcizenou) brašnu a kabelku, kde zabere jen minimum místa. 

Zjistit, kde se lokátor spolu s předmětem nachází, umožní majiteli aplikace v mobilním telefonu. A například vlastník domu si může nastavit elektronický ohradník – jakmile by se domácí mazlíček s lokátorem dostal pryč z pozemku, podhrabal se nebo přeskočil plot, dostane majitel upozornění v aplikaci. Přitom takovou funkci může mít pro jeden lokátor více členů rodiny, vše lze spárovat s více telefony.

Pořizovací cena Vodafone Curb je 1177 korun. Za připojení zabudované SIM se pak platí 69 korun měsíčně.

 

Mohlo by vás zajímat

Reklama