Systém Skyranger 30 HEL s vysokoenergetickým laserem chrání před vzdušnými hrozbami

Kanon 30 mm x 173 KCE střílí 1 200 ran za minutu / Rheinmetall
Nový Skyranger 30 HEL je hybridní řešení určené k odvrácení celé škály budoucích vzdušných hrozeb. Kombinace 30 mm automatického kanonu, řízených střel a vysokoenergetického laseru (HEL) vytváří velmi účinné spojení jednotlivých efektorů.

V součinnosti s odpovídajícími senzory umí Skyranger 30 HEL autonomně monitorovat vzdušný prostor a současně v reakci na vzniklou hrozbu i vybrat optimální efektor.

Skyranger 30 HEL chrání před vzdušnými hrozbami například přesouvající se mobilní jednotky nebo kritickou pevnou infrastrukturu a zařízení. 

V oblasti pozemní protivzdušné obrany Rheinmetall disponuje dlouholetými odbornými znalostmi a zkušenostmi, díky kterým umí do svých kolových (např. těžkého obrněného transportéru Boxer) nebo pásových (např. obrněné vozidlo Lynx KF41) platforem mechanicky a systémově integrovat celou řadu pokročilých funkcí. Flexibilní systém řízení palby Skymaster a nejmodernější senzory pak znásobují účinky efektorů s cílem dosáhnout maximální taktické převahy. 

Efektory HEL od Rheinmetallu se skládají z laserového zdroje a laserového naváděcího systému, které jsou integrovány do vozidla. Laserová zbraňová stanice, která současně slouží jako platforma pro elektrooptická čidla, je zabudovaná do věže a automaticky sleduje cíle a neutralizuje je laserovým paprskem.

Skyranger 30 HEL tak umí s odpovídajícím efektem účinně bránit přidělený vzdušný prostor třemi různými efektory – automatickým kanónem, řízenými střelami a vysokoenergetickým laserem. 

Kanon 30 mm x 173 KCE střílí 1 200 ran za minutu. Jedná se o nejvýkonnější zbraňový systém této ráže na světě. Programovatelná munice s časovacím zapalovačem výrazně zvyšuje pravděpodobnost zásahu i těch nejmenších vzdušných cílů a řízené střely Skyranger 30 HEL pak operační flexibilitu systému a jeho maximální dolet.

Zdroj: Rheinmetall

Mohlo by vás zajímat

Reklama