Nový odolný přenosný SSD disk o velikosti kreditní karty

Certifikace IP65 svědčí o tom, že disku nevadí prach ani voda / Samsung
Nejnovější externí datové úložiště, odolný přenosný SSD disk T7 Shield, představila společnost Samsung Electronics. Zájemci se mohou těšit na dostatečný výkon a spolehlivost v odolném provedení o velikosti kreditní karty.

T7 Shield je nejnovějším přírůstkem do modelové řady přenosných SSD disků značky Samsung, kterou dále tvoří T7, disk pro každodenní použití s elegantním designem a vysokou přenosovou rychlostí, a oceněný model T7 Touch s vestavěným senzorem otisků prstů pro lepší zabezpečení.

Nový SSD disk T7 Shield je na českém trhu již dostupný, a to za 3 999 Kč za 1TB verzi a 7 999 Kč za verzi s kapacitou 2 TB. T7 Shield je dosud vůbec nejodolnější přenosný SSD disk (Portable SSD, používá se zkratka PSSD) z dílny Samsungu. Tím pádem se výborně hodí pro práci v terénu a v přírodě – ocení ho zejména uživatelé, kteří potřebují přenášet velké množství dat a chtějí mít klid, že jsou jejich videozáznamy, fotografie nebo další obsah v bezpečí.

Samsung měl pod kontrolou celý jejich vývoj i výrobu a ručí tak za odolnost proti pádu až ze tří metrů. Certifikace IP65 pak svědčí o tom, že disku nevadí prach ani voda. Navzdory odolnému provedení je T7 Shield příjemně malý a lehký, váží pouhých 98 gramů. 

T7 Shield dokáže číst data rychlostí 1050 megabytů za vteřinu (MB/s) a zapisovat až 1000 MB/s, což znamená rekordní rychlost mezi současnými disky s portem USB 3.2 Gen2. V porovnání s předchozím modelem T5 zrychlil datový přenos přibližně dvojnásobně, oproti externím pevným diskům (HDD) je přibližně 9,5x rychlejší.

Vylepšené jsou i další parametry SSD disku T7 Shield – výrobci změnili materiál i software, takže nedochází ke ztrátě výkonu ani k přehřívání, což je častým průvodním jevem při přenosu velkých souborů. Díky této změně výkon neklesá a disk se nepřehřívá ani při přenosu souborů o velikosti 2 TB, což uživatelé ocení především při kopírování delších videozáznamů, při jejich střihu, kódování či renderování. 

Zdroj: Samsung 

Mohlo by vás zajímat

Reklama