Sluchátka beyerdynamic Xelento 2 jsou zdobená 24karátovým zlatem

Poslechovému zážitku vychází vstříc také pozlacené konektory a postříbřené kabely / beyerdynamic
Sluchátka beyerdynamic, dodnes vyráběná v Německu, znají velmi dobře audiofilové, hudebníci, zvukaři i producenti nahrávacích studií.

Na našem trhu se nyní objevila již druhá generace těchto sluchátek do uší – beyerdynamic Xelento 2. Tyto špunty kombinují dle webu beyerdynamic nejlepší technologie se zajímavým designem a k dispozici jsou ve dvou variantách.

K reprodukci využívají legendární měniče neboli reproduktory Tesla, vyvinuté právě beyerdynamicem. Koncept Tesla zahrnuje několik unikátních konstrukčních řešení, včetně speciálního designu zvukovodu, materiálu membrány, kovového krytu cívky či způsobu působení magnetického pole uvnitř reproduktoru.

Obě varianty sluchátek jsou vybaveny mikrofonem pro handsfree hovory či konference a umožňují poslech pomocí dodaného 1,3 metru dlouhého oddělitelného kabelu se stereo konektorem jack 3,5 mm.

Model Xelento Remote má v balení navíc symetrický kabel s konektorem 4,4 mm (Pentaconn), který umožňuje přímé připojeni k hi-fi komponentům se symetrickými výstupy. Proto jsou tato sluchátka ideální volbou pro poslech prostřednictvím digitálních audio přehrávačů a kvalitních hi-fi systémů.

Jejich upgrade na bezdrátový poslech umožňuje samostatně dodávaný adaptér. Sluchátka Xelento Wireless disponují standardně kvalitním bezdrátovým adaptérem s technologií Bluetooth 5.2 a zajišťují bezdrátový poslech na jedno nabití po dobu až 14 hodin.

O Hi-Fi kvalitu reprodukce v bezdrátové podobě se stará integrovaný zesilovač s D/A převodníkem od společnosti AKM a podpora nejnovějších audio kodeků LHDC, Qualcomm aptX HD a aptX Adaptive spolupracujících se systémy Android, iOS, Windows i Mac.

Sluchátka jsou vyráběna ručně s důrazem na přesnost a kvalitu v sídle společnosti v německém Heilbronnu. Nové akustické měniče Tesla.11 o průměru 11 mm jim zajišťují výjimečné podání všech detailů a prostorovost i hloubku zvuku. Poslechovému zážitku vychází vstříc také pozlacené konektory a postříbřené kabely.

Atraktivní provedení podtrhuje lesklé šasi zdobené ručně aplikovaným logem z 24 karátového zlata. V přepracovaném designu i pečlivém výběru materiálů se odráží smysl pro detail, přesnost a řemeslná zručnost.

Dostatečně vysoký komfort při nošení a pohodlný celodenní poslech umožňuje ergonomické provedení a vedení kabelu za uchem. Balení obsahuje sedm párů nově navržených silikónových koncovek do uší, díky nimž je možné sluchátka individuálně přizpůsobit.

Pro pasivní izolaci od okolí je k dispozici navíc sada pěnových nástavců Comply ve třech velikostech. To vše umožňuje co možné nejlepší utěsnění v uších i dosažení maximálního možného akustického výkonu.

Sluchátka beyerdynamic Xelento 2 jsou na našem trhu již v prodeji, model Xelento 2 Remote za 26.000 Kč a provedení Xelento 2 Wireless pak stojí již 31.000 Kč.

Zdroj: BaSys, beyerdynamic

Mohlo by vás zajímat

Reklama