Revoluční 3D notebooky značky ASUS nevyžadují při sledování obsahu 3D brýle

ProArt Studiobook je první mobilní pracovní stanice na světě s 3D OLED displejem / ASUS
ASUS během virtuální show "Seeing An Incredible Future" v rámci právě probíhajícího veletrhu CES 2023 v Las Vegas představil řadu inovací a světových premiér.

Mezi ně patří v první řadě ASUS Spatial Vision, první 3D OLED displej pro notebooky na světě, k jehož sledování nejsou potřeba 3D brýle a který tvůrcům poskytuje zajímavý vizuální a pracovní zážitek.

ASUS také na veletrhu CES ukázal svá další řešení pro tvůrce obsahu, včetně notebooků s nejnovějšími procesory Intel Core i9 řady HX 13. generace a notebookovými grafickými procesory NVIDIA GeForce RTX řady 40.

K novinkám patří notebooky ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604), Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ), Zenbook Pro 14 OLED (UX6404), Zenbook 14X OLED (UX3404), Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604) a monitory ProArt Display OLED PA32DCM a ProArt Display PA279CRV.

Byla také oznámena řada produktů pro firemní segment, z nichž každý přináší podnikům a institucím vysoký výkon, všestrannost a rozšiřitelnost. Jde třeba o notebook ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA) a router ASUS ExpertWiFi EBM68 s vysokými rychlostmi přenosu dat a nadstandardním zabezpečením. Představeny byly také zcela nové počítače ASUS ExpertCenter PN64-E1 a PN42 a mini PC ASUS Chromebox 5 (CN67), který nabízí maximální výkon, konektivitu a úložiště.

K vidění byly i nové herní notebooky TUF Gaming A15/17 (FA507/707) a F15/17 (FX507/707) s procesory až Intel Core i9-13900H nebo AMD Ryzen 9 Zen 4 a nejnovějšími notebookovými grafickými kartami GeForce RTX 40, které nabízejí maximální rychlost, spolehlivost a výkon pro potřeby hráčů.

Nejzajímavější představenou novinkou na stánku ASUSu byl ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604), což je první mobilní pracovní stanice na světě s 3D OLED displejem. Má povrchovou úpravu Mineral Black a vyznačuje se stupňovitým designem, který přispívá k zeštíhlení rámečků obrazovky a uvolňuje místo pro ventilační otvory na zadní straně. Díky této konstrukci se dá také notebook rozložit naplocho do úhlu 180 stupňů.

Díky 16palcovému 3D OLED displeji s rozlišením 3,2K a obnovovací frekvencí 120 Hz mohou tvůrci obsahu a hráči sledovat 3D fotografie, videa nebo dokonce hry bez nepohodlných brýlí nebo náhlavních souprav.

Vytváření 3D vizuálního obsahu je rychlejší a intuitivnější a technologie ASUS Spatial Vision umožňuje plynulý převod 2D vizuálního obsahu na 3D v reálném čase pouhým přepnutím. Mimořádně jasný OLED panel poskytuje přesné detaily a živé barvy a je vybaven technologií adaptivního stmívání pro maximalizaci životnosti displeje.

Jeho výkonný procesor Intel Core i9-13980HX 13. generace, notebooková grafika NVIDIA GeForce RTX řady 40, až 64 GB rozšiřitelné paměti a ultrarychlé úložiště umožňují tvůrcům dělat to, co umějí nejlépe – svobodně tvořit a navrhovat.

Velký haptický touchpad kompatibilní se stylusem a intuitivní otočný ovladač ASUS Dial nabízejí maximální přesnost při ovládání aplikací. Notebook umožňuje také bezproblémové připojení ke všem moderním periferiím prostřednictvím dvou portů Thunderbolt 4 s přenosovou rychlostí až 40 Gb/s.

Mezi další výhody patří pokročilá technologie chlazení ASUS IceCool Pro, díky níž je ProArt Studiobook 16 3D OLED nejen dostatečně výkonný, ale také tichý. Pro ty, kteří dávají přednost konvenčnějšímu displeji, je k dispozici také 2D dotykový OLED panel. Ve 2. čtvrtletí roku 2023 bude rodina notebooků ProArt Studiobook 16 OLED rozšířena o model s profesionální certifikovanou notebookovou grafickou kartou NVIDIA RTX.

Zdroj: CES, ASUS

Mohlo by vás zajímat

Reklama