Dell představil na veletrhu CES 2023 první 6K monitor s panelem IPS Black

Integrovaný výsuvný panel na přední straně nabízí rychlý přístup k portům / Dell
Společnost Dell Technologies představila monitor Dell UltraSharp 32 6K založený na technologii IPS Black. Vedle rozlišení 6K nabídne vyšší kontrast, sytější černou a věrné zobrazení barev při pohledu prakticky ze všech úhlů.

Produktovou řadu UltraSharp obohatí také dva další monitory – zakřivený 34“ a 43“ bez zakřivení. Zároveň Dell představil první klávesnici s certifikací Zoom, kterou doplní dobíjecí myš. Všechny novinky se objevily na veletrhu spotřební elektroniky CES 2023 a budou dostupné již v tomto roce.

Pojďme se ovšem vrátit k monitoru Dell UltraSharp 32 6K (U3224KB), který je kompatibilní s operačními systémy Windows i Mac a disponuje certifikací VESA DisplayHDR 600.

Novinka dle výrobce nastavuje nový standard detailní kresbou, ostrostí obrazu a věrností barev ve vysokém rozlišení 6K. Je určený především profesionálům, jako jsou grafici, konstruktéři nebo datoví vědci, jejichž práce vyžaduje přesnost každého pixelu. Nový monitor UltraSharp 32 6K má o 150 % více obrazových bodů oproti rozlišení 4K a dokáže tedy přesněji zobrazit drobné detaily.

Panel založený na technologii IPS Black prohlubuje tmavé barvy (dokonce i v tmavém prostředí) a věrně zobrazuje barvy při pohledu prakticky ze všech úhlů. Studie, kterou pro Dell Technologies nedávno zpracovala společnost Hot Tech, odhalila, že monitory s technologií IPS Black nabízejí až o 41 % tmavší černé tóny a až 1,2krát lepší barevnou přesnost než konvenční panely IPS, zejména při zobrazování tmavších šedých barev.

UltraSharp 32 6K je také vhodný pro uživatele hledající monitor pro videokonference, který si poradí i za zhoršených světelných podmínek. Je vybavený inteligentní vestavěnou webovou kamerou HDR 4K, která poskytuje čistší obraz a nabízí funkce automatické kompozice a přizpůsobení okolnímu světlu, a mikrofonem s potlačením ozvěny a dvěma 14W reproduktory.

Bezpečnost zvyšuje automatická krytka objektivu. Integrovaný výsuvný panel na přední straně nabízí rychlý přístup k portům, takže lze snadno připojit veškeré příslušenství a udržovat čisté pracoviště bez překážejících kabelů. Bezproblémový přenos obrazu bez komprese zajistí rozhraní DisplayPort 2.1. Připojení ThunderboltTM4 s technologií napájení EPR poskytuje výkon až 140 W, což umožní nabíjet a připojit se k výkonnějším pracovním stanicím.

Zdroj: Dell Technologies, Hot Tech

Mohlo by vás zajímat

Reklama