Řada výkonných notebooků ROG Strix SCAR je vybavena procesory Intel Core i9

Nové 16palcové a 18palcové notebooky Strix SCAR mají displeje s poměrem stran 16:10 / ASUS
ASUS uvádí na český trh řadu herních notebooků ROG Strix SCAR, které jsou určeny profesionálním hráčům i herním nadšencům. Modely ROG Strix SCAR 16 a Strix SCAR 18 nabízejí nový design, displeje ROG Nebula a Nebula HDR a modernizované řešení chlazení ROG Intelligent Cooling.

Tyto výkonné notebooky využívají dle webu ASUS ROG kvalitní komponenty v podobě procesoru až Intel Core i9-13980HX 13. generace a grafiky až NVIDIA GeForce RTX 4090.

Notebooky řady Strix jsou ty nejvýkonnější od značky ROG, a proto obsahují nejmodernější čipy od společností Intel a NVIDIA. Modely Strix SCAR 16 a 18 jsou vybaveny procesorem až Intel Core i9-13980HX s 24 jádry a 32 vlákny v kombinaci s notebookovým grafickým procesorem až NVIDIA GeForce RTX 4090 s výkonem až 175 W, což představuje celkový výkon systému 240 W (v režimech Dynamic Boost a Manual performance).

Přepínač MUX Switch s technologií NVIDIA Advanced Optimus inteligentně zajišťuje buď optimální snímkovou frekvenci při jeho aktivaci, nebo delší výdrž baterie bez nutnosti manuálního zásahu při deaktivaci.

Nové 16palcové a 18palcové notebooky ROG Strix disponují novým systémem chlazení ROG Intelligent Cooling. Ten se skládá mj. z technologie ROG Tri-Fan (tří ventilátorů), která byla poprvé představena u modelu 2022 Flow X16.

Ze stejného zařízení byla převzata i konstrukce chladiče přes celou šířku notebooku a upravena pro letošní modely Strix SCAR 16 a Strix SCAR 18. Tento chladič zvětšuje plochu pro odvod tepla až o 92,23 % ve srovnání s loňskými modely ROG Strix SCAR.

Ventilační otvory po celém obvodu notebooku zajišťují výkonným komponentám uvnitř další úroveň chlazení. Díky tekutému kovu Conductonaut Extreme na CPU i GPU a sedmi teplovodivým trubicím umožňuje nové řešení chlazení ROG dosáhnout u letošní nové generace procesorů a grafik vyššího TGP.

Nové 16palcové a 18palcové notebooky Strix SCAR mají větší displeje s poměrem stran 16:10. Každý model nabízí také jeden z displejů ROG Nebula, který zaručuje rychlý, jasný a živý obraz, jenž překonává displeje běžných herních notebooků a přináší zajímavý vizuální zážitek.

Displeje Nebula se vyznačují vysokou obnovovací frekvencí s dobou odezvy 3 ms nebo kratší, jasem minimálně 500 nitů a 100% pokrytím barevného prostoru DCI-P3. Všechny notebooky ROG Strix SCAR 2023 jsou dostupné s displejem s rozlišením až QHD a obnovovací frekvencí 240 Hz.

Model Strix SCAR 16 se navíc dodává i ve variantě s displejem Nebula HDR, který splňuje všechny výše uvedené standardy a navíc díky panelu typu Mini LED obsahuje 1 024 samostatných zón stmívání, což přináší vysoký kontrast. Ve spojení s maximálním jasem až 1100 nitů poskytuje tento displej mimořádnou kvalitu HDR obrazu v jednom z nejvýkonnějších herních notebooků letošního roku.

Zdroj: ASUS ROG

Mohlo by vás zajímat

Reklama