Síťové řešení s Wi-Fi 7 přináší až 10 Gb/s Ethernet a technologii napájení s výkonem 90 W

Zařízení s novým standardem Wi-Fi 7 přináší až 2× vyšší rychlost připojení (při stejné konfiguraci) / Pixabay
Podniky všude na světě čekají na vyšší rychlost a kapacitu Wi-Fi 7, tedy nejnovější generaci bezdrátové technologie, aby zajistily odpovídající prostředky pro datově náročné aplikace a bezdrátová zařízení ve svých sítích.

Nové technologie, jako je Wi-Fi 7, však mohou dle webu výrobce rozšířit prostor pro kybernetický útok, kdy tradiční bezpečnostní řešení nemusí zvládat kontrolovat a chránit zvýšený objem datového provozu.

V dnešním sofistikovaném a neustále se vyvíjejícím prostředí hrozeb si podniky nemohou dovolit ponechat neošetřené mezery v zabezpečení. Komplexní řešení Secure Networking od společnosti Fortinet podporuje standard Wi-Fi 7 a zároveň poskytuje ochranu podnikové třídy, zabezpečení využívající umělou inteligencí a možnosti automatizace pomocí AIOps, které zákazníci potřebují k zajištění bezpečnosti bezdrátového provozu.

Nový přístupový bod FortiAP 441K a switch FortiSwitch T1024 jsou posledními novinkami v rámci řešení pro bezpečné sítě Fortinet Secure Networking, které spojuje síťové technologie se zabezpečením využívajícím umělou inteligenci na všech přístupech do sítě.

Přístupový bod FortiAP 441K využívá platformu Wi-Fi 7 Qualcomm Networking Pro 1220 od společnosti Qualcomm Technologies, Inc., což je známý inovátor v oblasti bezdrátových technologií s významným podílem na vývoji Wi-Fi 7.

Nové zařízení přináší až 2× vyšší rychlost připojení (při stejné konfiguraci). Přitom podpora modulačního schématu 4096 QAM umožňuje rychlejší přenos dat, což je zásadní pro podnikové aplikace náročné na přenosovou kapacitu, jako jsou nástroje pro streamování videa a týmovou spolupráci.

Díky použití 320MHz kanálů dokáže jeden přístupový bod FortiAP 441K využít širší spektrum a tím zvýšit rychlost přenosu dat a snížit latenci. Flexibilní využití kanálů díky technologii ochrany proti interferencím a pokročilému vícenásobnému připojení jednotlivých zařízení (MLO) zajišťuje vysokou odolnost a spolehlivost sítě, která je nezbytným předpokladem produktivity podniku.

Aby organizace mohly plně využít všech výhod Wi-Fi 7, musí zajistit, aby jejich základní síťová infrastruktura dokázala vyhovět zvýšeným požadavkům na rychlost a kapacitu. Nový přístupový switch FortiSwitch T1024 10 GE s 90W PoE je konstruován speciálně pro spolupráci s novými přístupovými body s podporou Wi-Fi 7. Společně tyto nové síťové prvky umožňují zákazníkům využívat vyšší rychlost a výkon Wi-Fi 7 a zajistit vynikající kvalitu připojení všem uživatelům a zařízením.

Řešení Fortinet Secure Networking je součástí kyberbezpečnostní platformy společnosti Fortinet – Fortinet Security Fabric – a díky tomuto úzkému propojení mohou organizace hladce konvergovat síťová zařízení se špičkovým zabezpečením.

Zákazníci tak mohou využít firewally FortiGate Next-Generation Firewalls jako bezdrátové ovladače a těžit z výhod služeb FortiGuard AI-Powered Security Services jako je pokročilá ochrana před malwarem, sandboxing a filtrace webových stránek. Díky FortiAIOps, AI nástroji společnosti Fortinet pro provoz IT, mohou zákazníci získat v reálném čase přehled o potenciálních problémech v síti a zautomatizovat manuální úlohy v rámci WAN i LAN.

Zdroj: Fortinet

Mohlo by vás zajímat

Reklama