Flotilovým automobilem roku 2024 byl zvolen model Peugeot 308 SW

Model Peugeot 308 se prosazuje jako silný hráč už od svého uvedení na trh / Fleet Derby
Značka Peugeot si v České republice připsala další významný titul v oblasti fleetových ocenění. Vybojoval ho model Peugeot 308 SW, který o svých kvalitách přesvědčil odbornou porotu složenou z flotilových manažerů a majitelů firem.

Ocenění převzal ředitel B2B pro značky Stellantis, Lukáš Hošek. Udílení cen se odehrálo 25. dubna v pražské Vinoři v rámci akce Business Academy. Trofej pro model 308 SW, kterou zde Lukáš Hošek převzal, přitom nebyla jediným oceněním. Uznání si vysloužil i B2B tým skupiny Stellantis za mimořádný úspěch v oblasti fleetových zakázek.

Z udělování fleetových cen vozy značky Peugeot většinou neodjíždějí s prázdnou. Za své přednosti z hlediska jízdních vlastností, užitné hodnoty, úspornosti i celkových nákladů na provoz je pravidelně oceňuje jak odborná porota, tak i veřejnost. Nejinak tomu bylo i 25. dubna 2024 při vyhlašování 10. ročníku ankety Fleet Derby.

Nejprestižnějším titulem Flotilový automobil roku 2024 byl tentokrát oceněn model Peugeot 308 SW. Byl zvolen odbornou porotou složenou z flotilových manažerů a majitelů firem. V přidružené anketě, kde o vítězích jednotlivých kategorií rozhoduje veřejnost prostřednictvím internetové ankety, přidal Peugeot 308 SW ještě 2. místo mezi referentskými vozy.
 
Model Peugeot 308 se prosazuje jako silný hráč už od svého uvedení na trh. Stal se například absolutním vítězem ankety Women’s World Car of the Year 2022, finalistou Car of the Year 2022 či nositelem titulu Red Dot Award. V České republice poprvé bodoval v anketě Fleet Derby v roce 2023, kdy se svou plug-in hybridní verzí obsadil 2. místo v kategorii Ekologické vozy. Letos se tak vrátil, aby vybojoval nejvyšší trofej.
 
Peugeot 308 disponuje mnoha argumenty, pro které ho firemní i soukromá klientela vyhledává. Zejména se jedná o nabídku pohonů, která je nejširší z celé produktové řady značky. Jako jediný nabízí takřka veškeré možnosti pohonů současného automobilového trhu.

Zákazníci mohou volit klasické benzínové či dieselové motory v kombinaci s manuální či automatickou převodovkou, dále je k dispozici mild-hybridní pohon. Na výběr jsou také dvě plug-in hybridní varianty, a to o výkonech 180 nebo 225 k. Nabídku pak završuje plně elektrické provedení s dojezdem až 409 kilometrů. Z hlediska verze karoserie může klient volit mezi hatchbackem a SW. Právě verze 308 SW, kterou značka Peugeot nominovala do ankety Fleet Derby, jednoznačně dominuje, a to jak u firemních, tak i soukromých zákazníků. V loňském roce představovala verze 308 SW v Česku takřka tři čtvrtiny prodejů modelové řady 308, v letošním roce si polepšila na celých 80 procent.
 
Na slavnostním vyhlášení vítězů byly kromě vozů oceněni i flotiloví manažeři, kteří se zasloužili o úspěšné firemní prodeje. I v této kategorii ředitel B2B pro značky Stellantis, Lukáš Hošek, přebral ceny, a to za několik významných úspěchů ve velkých fleetových zakázkách, především v rámci lehkých užitkových vozů.

Zdroj: Fleet Derby, Stellantis

Mohlo by vás zajímat

Reklama