Nový TOUGHBOOK udrží vojáky ve spojení i z obrněného tanku

TOUGHBOOK 40 TACTICAL spolupracuje se všemi běžnými značkami armádních konektorů / Panasonic Group
Model TOUGHBOOK 40 TACTICAL přináší revoluci v konektivitě uvnitř obranných vozidel a umožňuje tak bezproblémové velení a řízení vojáků z kolových i pásových vozidel.

Novinka je vybavena specializovaným průmyslovým modulem, který je dle webu výrobce osazen až třemi kulatými konektory armádní úrovně, které uživatelům umožňují vybrat si z řady rozhraní a protokolů, včetně sběrnice CAN, MIL-DP, MIL-VGA, DIGI-LAN a MIL-DVI, a oblíbeného konektoru MIL-DTL 38999, který upřednostňují globální obranné síly.

Integrovaný protokol řízení portů (PCP) zajišťuje vylepšené a spolehlivé datové spojení mezi TOUGHBOOK 40 TACTICAL a vojenskými sítěmi a zařízeními. Ve srovnání s komerčními zařízeními, která používají porty USB, zajišťuje konektivita na armádní úrovni méně selhání komponent, zejména v náročných prostředích.

TOUGHBOOK 40 TACTICAL bezproblémově spolupracuje se všemi běžnými značkami armádních konektorů, což umožňuje pořízení konektorů na lokální úrovni a v souladu se schváleným protokolem o nákupech v příslušné zemi a použité platformy vozidel.

Model si zachovává stejnou formu, velikost a funkce jako předchozí verze TOUGHBOOK 40, i se všemi stávajícími periferiemi kompatibilními s T40 TACTICAL. Obrannému sektoru to umožňuje bez problémů využít palubní rozhraní a montážní desky pro uchycení T40 TACTICAL.

Ve srovnání s řešením šítým přímo na míru může obranný sektor u TOUGHBOOK 40 TACTICAL využít rychlejší dostupnost a konfiguraci zařízení, nižší náklady na pořízení a snadný servis. Upgrady a cykly prediktivní údržby lze naplánovat před nasazením a sladit je s vlastním servisním plánem vozidla po dobu jeho více než desetileté životnosti, což pomáhá maximalizovat dobu provozuschopnosti zařízení a minimalizovat prostoje vozidla.

Novinka nabízí možnosti využití AI pomocí procesoru Intel Core Ultra 5. Je také vybaven grafickým procesorem Intel Arc, který umožňuje vysoký grafický výkon. Model má krytí IP66 a zvládá vibrace 810H MIL-SPEC, což zajišťuje, že připojení odolá výrazným vibracím ve vozidle bez ohledu na terén.

Vzhledem k tomu, že armády pracují v různých terénech po celém světě, může T40 TACTICAL pohodlně fungovat při teplotách od -29 °C do +63 °C. Jeho modulární konstrukce je vylepšena dostupností čtyř dalších rozšiřujících oblastí, které poskytují maximální flexibilitu.

Zdroj: Panasonic Group, Roda Computer

Mohlo by vás zajímat

Reklama