Již jen do konce měsíce lze využít dotaci MPO pro nasazení řešení k 5G privátním sítím

Finance z dotací poskytují příležitost k modernizaci českého průmyslu / Pixabay
Do konce srpna 2024 zbývá čas na podání žádostí o dotace Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky na nasazení řešení k 5G privátním sítím. Tento program je zaměřen na urychlení digitalizace průmyslu a implementaci moderních technologických řešení pro zvýšení efektivity výroby.

Ministerstvo průmyslu a obchodu v lednu letošního roku vyhlásilo dotační výzvu pro projekty rozvoje aplikací pro průmyslové oblasti za použití sítí 5G, jejichž záměrem v rámci podniků je nejen zvýšit úroveň bezpečnosti práce i zabezpečení areálu, ale také zajistit efektivní kritickou komunikaci. Spojení 5G privátních sítí s dalšími technologiemi navíc přispívá dle webu Thein Digital k úsporám nákladů, zvýšení kvality výroby a efektivity. 

Lhůta pro podání žádosti se však pomalu chýlí ke konci a jejich příjem bude ukončen 31. srpna. Na tuto skutečnost upozorňuje společnost Thein Digital, která se věnuje službám úzce spojeným s implementací 5G privátních sítí.

“Čas pro podání žádostí o dotace na nasazení 5G privátních sítí se rychle krátí a podniky mají možnost využít tuto příležitost už jen do konce tohoto měsíce, přičemž další dotační kolo zatím není ohlášeno. Finance z dotací poskytují jedinečnou příležitost k modernizaci a zvýšení konkurenceschopnosti napříč českým průmyslem,” vysvětluje David Spies, vedoucí produktového vývoje 5G Thein Digital.

Jedním z prvních referenčních projektů Thein Digital je probíhající implementace 5G sítě ve výrobním podniku Ponec, jenž je součástí průmyslové odnože skupiny Thein Industry. Prostřednictvím sítě se digitalizuje řízení výroby díky bezpečnému připojení strojů, kamerového systému a dalších zařízení. 

Projekt je zároveň plně v souladu s cíli výzvy MPO, podporující urychlení vývoje komerčně použitelných aplikací pro 5G sítě. Digitalizace výroby v Ponci přispěje k vyšší úrovni propojení a řízení firemních procesů pomocí nejmodernějších komunikačních technologií.

Zdroj: Ministerstvo průmyslu a obchodu, Thein Digital

Mohlo by vás zajímat

Reklama