Nenápadná televize: Panasonic představil průhledný OLED panel

 
Další 2 fotografie v galerii
Průhledný panel je společným dílem společností Panasonic a Vitra / Panasonic
Na veletrhu Salone del Mobile představila společnost Panasonic v polovině dubna zcela průhledný OLED panel. Originální koncept je součástí instalace švýcarské nábytkářské značky Vitra.

Průhledný OLED panel vypadá jako čirá skleněná tabule zasazená do dřevěného rámu, takže celá instalace na pohled připomíná prosklenou skříňku.

Díky tomu koncept přirozeně zapadne do libovolného moderního obytného prostoru. Stačí ale zapnout vypínač a domnělá skleněná tabule se změní na displej typu OLED. Stiskem tlačítka se tak z pasivního objektu stane živý, dynamický prvek moderní domácnosti.

Průhledný panel je společným dílem společností Panasonic a Vitra, vznikl v rámci výzkumného projektu obou firem. Výsledkem projektu byla celá řada nápadů, jak udělat z nejmodernějších audiovizuálních zařízení nenápadnou součást běžného obytného prostoru. Průhledný OLED je prvním z těchto nápadů, který se dočkal realizace.

Na vývoji se podílel skandinávský designér Daniel Rybakken a oddělení designu Panasonic v japonském Kjótu. Skříňka s OLED panelem je vyrobená z ušlechtilých materiálů – dřeva, kovu a skla.

Veškeré technické komponenty se ukrývají uvnitř dřevěného rámu, který funguje zároveň jako stojan. V rámu se diskrétně a nenápadně skrývá též světelný zdroj, který vylepšuje divácký zážitek a dokáže i nasvítit okolí.

Pokud se vám novinka zalíbila, tak vás ale musíme upozornit, že společnost Panasonic zatím neoznámila, zda průhledný OLED panel hodlá sériově vyrábět pro prodej na běžném trhu. Nyní aktivně hodnotí zpětnou vazbu uživatelů i návštěvníků a zkoumá případnou poptávku.

Mohlo by vás zajímat

Reklama