Nové televize budou podporovat režim Filmmaker Mode, který ukáže filmy v jejich původní podobě

Režim Filmmaker Mode dokáže vypnout některé zabudované funkce post-processingu / Panasonic
Panasonic na letošním veletrhu IFA oznámil, že vybrané modely jeho televizí budou od roku 2020 podporovat režim „Filmmaker Mode“. Co přinese nám, fanouškům filmového umění?

Jedná se o přednastavený televizní režim, který umožní vypnout některé zabudované funkce „post-processingu“, aby si divák mohl maximálně vychutnat filmový zážitek v podobě, v jaké ho jeho tvůrci zamýšleli.

Režim Filmmaker Mode dokáže vypnout některé zabudované funkce „post-processingu“, např. funkci motion smoothing, umělé doostřování, redukci šumu a další. Nový režim se bude na všech značkách televizí, které ho podporují, jmenovat stejně - "Filmmaker Mode", a bude dostupný přes jedno tlačítko na ovladači.

„Moderní televize vládnou dnes úžasnými technickými schopnostmi. Je důležité, abychom všechny tyto dostupné technologie dokázali využít a ukázali televizním divákům naše dílo v podobě, v jaké jsme jej při jeho vzniku zamýšleli,“ prohlásil režisér Christopher Nolan, oceněný tvůrce snímků Dunkirk, Interstellar, nebo trilogie Temný rytíř. Nový režim umožní respektovat frekvenci snímků, poměr stran, nastavení barev a kontrastu a kódování v konkrétním přístroji tak, aby televize dokázaly film správně přečíst a zobrazit.

Filmmaker Mode podporují kromě výše zmíněných i další známí režiséři, např. Paul Thomas Anderson (Magnolia, Až na krev, Nit z přízraků), Martin Scorsese (Vlk z Wall Street, Skrytá identita, Letec), James Cameron (Titanic, Avatar) nebo Ryan Coogler (Černý Panter, Creed).

Mohlo by vás zajímat

Reklama