Nová infračervená kamera i-PRO Extreme PTZ nabízí noční vidění a až 40násobný zoom

Kamery dokáží zachytit důkazy i při slabém osvětlení až na 350 metrů / Panasonic
Zachycení jasných obrazů jako důkazního materiálu při slabém osvětlení a na velkou vzdálenost může být výzvou v jakémkoli vnějším zabezpečeném prostředí. Jak si s ní poradí nejnovější bezpečnostní infračervené kamery i-PRO Extreme PTZ společnosti Panasonic?

Na tuzemském trhu se objeví hned dva modely infračervených kamer PTZ: model WV-X6533LN se 40násobným zoomem a WV-S6532LN s 22násobným zoomem.

Tyto nové kamery přitom dokáží zachytit důkazy i při slabém osvětlení až na 350 metrů. Zlepšují totiž vidění spojením viditelného a infračerveného LED osvětlení prostřednictvím nového automatického ostření s filtrem.

Pro zajištění jasnosti i na dlouhé vzdálenosti má kamera volitelnou funkci výkonného 40násobného optického zoomu spolu s inteligentní stabilizací, která absorbuje vibrace a zachycuje stabilní obraz. Náklon 30 stupňů umožňuje kamerami snadno pokrýt cesty, vysoké budovy a problematické oblasti, například místa k sezení pod střechami stadionu.

Déšť a prach mohou nepříznivě ovlivnit kvalitu snímků a zvýšit potřebu nákladné pravidelné údržby. Proto je pro boj s těmito výzvami objektiv kamery vybaven hydrofilním povlakem ClearSight, který je odolný vůči dešťové vodě, skvrnám a nánosem prachu. Nový vestavěný rozmrazovač pak zajišťuje čistý obraz tím, že zabraňuje kondenzaci nebo hromadění ledu na objektivu i v extrémních povětrnostních podmínkách.

Aby byla zajištěna ochrana kamerových záběrů před neoprávněným vnějším přístupem, kamery podléhají hodnocení zranitelnosti a mají certifikaci Digicert (dříve Symantec), která zahrnuje komplexní šifrování dat. Splňují také požadavky programu pro ověřování kryptografických algoritmů FIPS140-2 CAVP bez jakéhokoliv možnosti vestavěného přístupu „zadními vrátky“.

Bezpečnostní kamerové systémy s vysokým rozlišením s velkými požadavky na síťové údaje a úložiště mohou brzy mít negativní dopad na IT infrastrukturu organizace. Infračervené LED kamery PTZ přicházejí s řadou funkcí inteligentní komprese dat, které tento dopad snižují.

Mohlo by vás zajímat

Reklama