Kompaktní 4K videokamera Canon XA45 s řadou profesionálních funkcí

Model umožňuje záznam 4K/UHD na SD karty pomocí kodeku MP4 / Canon
Novinka s 20násobným optickým transfokátorem je vybavená snímačem typu CMOS formátu 1/2,3″, přičemž dokáže pořizovat záznam v rozlišení 4K UHD nebo Full HD s kodeky XF-AVC a MP4.

Videokamera XA45 navazuje na model XA40, uvedený na trh v roce 2019. Přidává výstupní terminál 3G-SDI, který uživatelům umožňuje připojit standardní záznamové vybavení, např. enkodéry pro živý přenos.

Model XA45 s hmotností přibližně 730 gramů (pouze tělo) je velmi kompaktní 4K UHD videokamera. Navzdory malým rozměrům kamery zajišťuje spojení 1/2,3″ snímače CMOS s rozlišením 4K UHD a obrazového procesoru DIGIC DV6 dokonale ostrý obraz 4K UHD a vysoce kvalitní převzorkovaný Full HD obraz. 

Na rozdíl od modelů XA15 a XA11 mohou uživatelé kamery XA45 pořizovat záznam v profesionálním formátu XF-AVC, který umožňuje zapojení do profesionálních pracovních postupů a poskytuje dodatečná metadata rozšiřující kreativní možnosti při postprodukci.

Kamera umožňuje záznam v rozlišení 4K UHD XF-AVC nebo Full HD s maximálním datovým tokem 160 Mb/s při snímkové frekvenci 25,00P a 45 Mb/s při záznamu ve Full HD. Videokamery jako XA45 s podporou 4K pomáhají zajistit relevantnost obsahu do budoucna s ohledem na rostoucí poptávku po tomto rozlišení. Přesto je formát Full HD stále široce užívaný. V režimu Full HD nabízí kamera XA45 snímkové frekvence 25,00P, 50,00P a 50,00i.

Pro ty, kdo vyžadují rychlou práci v nesnížené kvalitě, nabízí XA45 také záznam 4K/UHD na SD karty pomocí kodeku MP4.

Na úrovni doby je zejména optická část modelu: videokamera XA45 je vybavená objektivem s 20násobným zoomem, který nabízí skutečně velký rozsah ohniskových vzdáleností na kameru takto malých rozměrů – v přepočtu na kinofilm od 29,3 mm na širokém konci do 601 mm na dlouhém. Rozsah transfokace lze ještě rozšířit pomocí vestavěného dvojnásobného telekonvertoru.

S volitelným až 400násobným digitálním zoomem můžete pořizovat záběry ze vzdálenosti, z jaké by to jinak nebylo možné. Pro případy, kdy je nutná stabilizace obrazu, nabízí XA45 tři režimy stabilizace – standardní, dynamický a asistovaný – které zajišťují nerozechvěný obraz za všech okolností.

Mohlo by vás zajímat

Reklama