RF objektiv Canon s dosud nejkratší ohniskovou vzdáleností pouhých 14 milimetrů

Objektiv RF 14-35 mm F4L IS USM má závit pro filtry o průměru 77 mm / Canon
Objektiv RF 14-35 mm F4L IS USM společnosti Canon nabízí fotografům zatím nejkratší ohniskovou vzdálenost ze všech objektivů řady RF.

Novinka je poslední z trojice lehkých a kompaktních objektivů RF se světelností f/4, které společně poskytují fotografickým nadšencům a profesionálním fotografům univerzální rozsah ohniskových vzdáleností od 14 do 200 mm.

Objektiv RF 14-35 mm F4L IS USM s tichým automatickým ostřením, optickou stabilizací obrazu o 5,5 EV a rozsahem ohniskových vzdáleností 14-35 mm podává díky asférickým členům a členům s velmi nízkým rozptylem ostrý a čistý obraz. Je ideální pro fotografování krajiny a architektury, ale také tvorbu vlogů, kde autor potřebuje stabilní široký úhel záběru.

RF 14-35 mm F4L IS USM je dalším přírůstkem do nabídky objektivů typu RF společnosti Canon postavených na základech systému EOS R. Ve spojení s inovativními těly fotoaparátů nabízí všechny objektivy RF unikátní optický výkon a otevírají fotografům i filmařům nové možnosti.

S využitím komunikačního rozhraní bajonetu RF dokáže systém u kompatibilních fotoaparátů řady EOS R využít kombinovanou stabilizaci obrazu v objektivu a v těle. Ta s těly Canon EOS R5 a EOS R6 dosahuje 7 EV při zachování automatického ostření a plné kontroly.

Díky velkému průměru bajonetu u systému EOS R dosahuje objektiv RF 14-35 mm F4L IS USM se svým kompaktním optickým systémem širšího úhlu záběru a dostatečně vysoké obrazové kvality. 

S hmotností pouhých 540 gramů se RF 14-35 mm F4L IS USM řadí po bok lehkých kompaktních objektivů RF 24-105 mm F4L IS USM a RF 70-200 mm F4L IS USM, s nimiž tvoří trojici se světelností f/4 a rozsahem ohniskových vzdáleností pro všechny běžné fotografické potřeby.

Stejně jako ostatní dva objektivy z této trojice má závit pro filtry o průměru 77 mm a je skutečně kompaktní. Celá sada tedy tvoří ideální cestovní vybavení – malé, lehké a s širokými možnostmi fotografování z různé perspektivy. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama