Model Nikon Z 9 snímá v sérii s frekvencí až 120 fotografií za sekundu

Novinka umožňuje zaznamenávat video 8K 24p až 60p a 4K 24p až 120p / Nikon
Fotoaparát kategorie mirrorless, Nikon Z9, je vybaven novým obrazovým snímačem CMOS formátu FX typu „stacked“ se 45,7 milionu pixelů a rychlým systémem zpracování obrazu EXPEED 7.

Přístroj je vybaven doposud nejsofistikovanějším systémem automatického zaostřování a 3D sledování objektu Nikon, dále kvalitním zobrazovačem elektronického hledáčku, sériovým snímáním s frekvencí až 120 sn./s při zachování plného automatického zaostřování a měření expozice.

Spolu s fotoaparátem Z 9 uvádí Nikon rovněž NIKKOR Z 100–400 mm f/4,5–5,6 VR S – první superteleobjektiv se zoomem řady Z –a adaptér bajonetu FTZ II, který poskytuje lepší užitné vlastnosti než existující adaptér bajonetu FTZ. 

Fotoaparát Z 9 je vhodný i pro profesionály v oblasti fotografie divokých zvířat, sportu a fotografických reportáží. Systém automatického zaostřování s 493 zaostřovacími poli zahrnuje 405 zaostřovacích polí automatické volby zaostřovacích polí – pětkrát více než u modelu Z 7II – a 10 režimů činnosti zaostřovacích polí umožňuje uživatelům optimalizovat nastavení automatického zaostřování pro libovolnou práci.

Umělá inteligence s hlubokým učením pohání simultánní detekci až devíti různých typů objektů. To v kombinaci s 3D sledováním objektu – použitým prvně v řadě fotoaparátů Nikon mirrorless – pomáhá zachytit každý klíčový okamžik. Od lidí a jejich rysů až po zvířata a vozidla rozumí fotoaparát Z 9 tomu, co se právě fotografuje, a reaguje okamžitě na změny pozice, orientace nebo rychlosti objektu. 

Novinka umožňuje uživatelům zaznamenávat video 8K 24p až 60p a 4K 24p až 120p a časosběrná videa přímo ve fotoaparátu. Stopáž videa 8K 30p lze zaznamenávat nepřetržitě po dobu přibližně 125 minut, což je nejdelší doba mezi fotoaparáty mirrorless. 

Rovněž podporuje formát ProRes 422 HQ, který spolehlivě splňuje širokou škálu požadavků na video produkci. A nadcházející aktualizace firmwaru umožní zaznamenávat video RAW 8K plynulou frekvencí 60p. Filmování podporuje kompletní automatické zaostřování, řízení expozice a zaostřování s detekcí očí, a nový formát Nikon N-RAW udržuje velikosti souborů na zvládnutelných hodnotách.

S modelem můžete pořídit více než 1 000 snímků v plném rozlišení RAW frekvencí 20 sn./s v jediné sérii. Je možné snímat až 120 snímků za sekundu v 11Mpx rozlišení v JPEG s plnohodnotným AF/AE v novém režimu C+.  

Rychlé načítání dat z obrazového snímače prakticky odstranilo geometrické zkreslení pohyblivých objektů (rolling-shutter), a to do té míry, že bylo možné odstranit mechanickou závěrku. 

Fotoaparát Z 9 je vybaven elektronickým hledáčkem (3 000 nitů) s technologií dual-stream, která zaručuje trvalý živý obraz bez ztemnění během fotografování, takže fotograf nikdy nezmešká žádný důležitý okamžik. Zobrazovač hledáčku fotoaparátu Z 9 nabízí skutečně plynulý obraz v reálném čase, což znamená, že pokud se objekt pohybuje nebo dojde ve fotografované scéně i k té nejmenší změně, uživatel to uvidí.

Fotoaparát Nikon Z 9 je již v prodeji za 152 990 Kč, objektiv NIKKOR Z 100–400 mm f/4,5–5,6 VR S pak za 76 490 Kč a adaptér bajonetu FTZ II je k dispozici za 7 290 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama