Na letošním veletrhu CES byla představena první 8K laserová TV na světě

Technologie TriChroma využívá tři laserové paprsky a 8K rozlišení s více než 33 miliony pixelů / Hisense
Na letošním veletrhu spotřební elektroniky CES představila zajímavé novinky také společnost Hisense. Hlavním tahákem byl jednoznačně první 8K laserový televizor na světě se zabudovanou umělou inteligencí pro realističtější vykreslení obrazu a více detailů.

Návštěvníci veletrhu mohli vidět i novou prémiovou řadu mini LED TV U9H. Model Hisense 85U9H s rozlišením 8K získal ocenění CES 2022 za inovativnost. Společnost na veletrhu představila také další chytré televizory i vlastní 8K chip.

Nechyběly ani novinky z oblasti řešení pro inteligentní domácnost s platformou ConnectLife. V zóně pro firemní zákazníky představil Hisense přelomové 8K displeje určené pro komerční sektor, lékařství a inteligentní dopravní systémy. 

Hisense ovšem především představil nástupce nové generace laserových televizorů s inovovanou obrazovou technologii TriChroma. Ta využívá tři laserové paprsky a nově nejvyšší 8K rozlišení s více než 33 miliony pixelů (7680 x 4320 pixelů). Nabízí spolu s živými a jasnými barvami ještě realističtější vykreslení obrazu a více detailů. 

Základem laserových TV Hisense je televizní konzole, tedy projekční televizní část s ultrakrátkou promítací vzdáleností 19 cm a zobrazovací panel v pevném rámu, který může být upevněn fixně, nebo může být i vysouvací – jako u novinky představené minulý rok

Na veletrhu byly k vidění i další laserové TV, které již míří na světové trhy, například PX1-PRO TriChroma Laser Cinema s podporou Dolby Vision a HDR10+, která dává možnost promítat na zobrazovací panel s úhlopříčkou od 100 do 120 palců nebo i na zeď.

Představena byla také vlajková loď Hisense v kategorii ULED TV: řada U9H Mini LED. Nejpokročilejší verze s 85“ obrazovkou a 8K rozlišením získala ocenění za inovace CES 2022 Innovation Award.  

K vidění byla i verze  se 75palcovou obrazovkou s rozlišením 4K, kvantovými tečkami, 1280 zónami lokálního stmívání a jasem až 2000 nitů. Televizor disponuje kompletní HDR podporou a to včetně Dolby Vision IQ. To vše přináší širokou škálu barevných detailů a celkově živý obraz s hloubkou, detaily a realismem. 

Vylepšený procesor a obrazovka s nativní obnovovací frekvencí 120 Hz poskytuje základ pro rychlejší a plynulejší výkon a pohyb, což ocení milovníci akčních filmů, sportovních přenosů i hráči. Herní fanoušky potěší i herní režim Pro, variabilní obnovovací frekvence a FreeSync pro plynulý pohyb bez trhání a prodlev. 

Zdroj: Hisense

Mohlo by vás zajímat

Reklama