Multimediální reprosoustava AQ M26 pro menší poslechové prostory

Maximální kvalitu reprodukce zajistí USB vstup, který se páruje s počítačem i mobilním telefonem / AQ
Nová multimediální reprosoustava AQ M26 je určena pro menší poslechové prostory nebo pracovny začínajících fanoušků věrného poslechu. Své označení zdědila po limitované edici AQ M26 BT, která se jen na několik týdnů objevila v nabídce českého výrobce závěrem roku 2020.

Novinka se od předchůdce odlišuje dle webu AQ nejen elegantním čelem z matně lakované MDF, které není narušeno panelem kryjícím elektroniku, ale také inovovaným digitálním zesilovačem, novou výškovou sekcí a rozšířenou konektivitou.

Posluchači se tak mohou těšit na univerzální hudební systém s vylepšenou prezentací prostoru a důraznějším basem. Bohatá nabídka vstupů umožní bezproblémové připojení k jakémukoli zdroji signálu bez nutnosti řešit externí převodníky či zesilovač.

Aktivní reprosoustavy AQ M26 tak představují ideální sestavu pro kvalitní poslech hudby i audio-vizuálních děl, se kterou se může stát hi-fi nadšencem skutečně každý. Díky bezdrátovému připojení Bluetooth 5.0 s podporou kodeků SBC, AAC a aptX Low Latency, stačí AQ M26 jako zdroj hudby běžný mobilní telefon. Možnosti jsou ale daleko bohatší.

Maximální kvalitu reprodukce zajistí USB vstup, který se páruje s počítačem i mobilním telefonem. Optický SPDIF port ocení především milovníci filmu a televizní tvorby, kterým umožní snadné propojení s televizorem. Analogové konektory RCA pak zajistí snadné spojení s gramofonem pro ty, kteří ocení fyzickou povahu hodnotných vinylových nahrávek.

Klasické párové řešení s dvoupásmovým uspořádáním měničů a bassreflexem je pro řadu multimediálních reprosoustav českého výrobce typické. Posluchačům zpřístupňuje nejen nebývale přesný projev, ale také solidní stereofonní prostor.

Právě v této oblasti hraje roli nový 1palcový výškový měnič s výrazným pólovým nástavcem, který optimalizuje směrovost reprosoustav. Reproduktor je navíc usazen ve středu zvukovodu soustruženého přímo v sendvičovém čele reprosoustav, díky čemuž je výsledná směrová charakteristika ještě lepší. Při správném ustavení tak posluchač snadno pozná rozmístění jednotlivých nástrojů v hudební scéně a bude mít možnost vychutnat si plnohodnotné stereo i u filmů.

Sendvičové čelo reprosoustavy soustružené z MDF má přínos i v oblasti basů a středních frekvencí, které má na starost 5palcový reproduktor s polypropylenovou membránou. Konstrukce čelního panelu i využitá MDF s matným lakováním totiž propůjčuje reprosoustavám ve srovnání s dostupnějšími řadami vyšší tuhost vedoucí k přesnějšímu projevu s výraznějším basem.

Sladění jednotlivých pásem zajišťuje výhybka ručně pájená technologií součástka na součástku. Kvalitu zvuku tak negativně neovlivní kompromisní plošné spoje ani přechodový odpor vnitřních konektorů. Reprosoustavy AQ M26 jsou již v prodeji, a to za 9 999 Kč.

Zdroj: AQ

Mohlo by vás zajímat

Reklama