Současný král ANC v limitované edici. Pouhých 100 kusů QuietComfort Earbuds II Eclipse Gray v ČR

Sluchátka QC Earbuds II jsou kompatibilní se zařízeními Apple i Android / Bose
Nejlepší aktivní potlačení okolních ruchů na světě, individuální přizpůsobení zvuku anatomii každého ucha, kvalitní reprodukce a pevné uchycení v uších. Tyto vlastnosti jsou často vyzdvihovány v souvislosti s nejnovějšími true wireless sluchátky do uší od Bose, modelu QuietComfort Earbuds II.

Sluchátka Bose QuietComfort Earbuds II vrátila na konci loňského roku značku Bose, která vynalezla sluchátka s potlačením nežádoucích ruchů z okolí (Active Noise Cancelling neboli ANC), zpět na trůn této kategorie.

Pouze sto kusů těchto sluchátek s živým, vyrovnaným a velmi působivým zvukem přichází nyní dle webu Basys na český trh v limitované barevné edici Eclipse Gray. 

Sluchátka Bose QC Earbuds II jsou kompatibilní se zařízeními Apple i Android, využívají rozhraní Bluetooth 5.3 a splňují specifikaci IPX4, takže odolají dešti i potu. Na jedno nabití vydrží až 6 hodin a baterie vestavěná v pouzdře připojitelném přes USB-C umožňuje jejich další trojnásobné dobití.

Zásadní změnou prošlo uchycení do uší, které umožňuje pohodlný celodenní poslech – skládá se ze dvou samostatných silikonových částí. První je sada koncovek do uší Fit Kit a druhou je pásek Stability Band, pomocí něhož se sluchátka pevně „zašroubují“ do ušního boltce. Balení obsahuje tři velikosti obou částí.

Individuální kalibrace zvuku a test správné koncovky do uší

Průkopnická technologie kalibrace zvuku CustomTune přizpůsobí zvuk i ANC uchu konkrétního uživatele na základě změření akustických vlastností ušního zvukovodu.

Automatický proces kalibrace vyšle do uší vždy při nasazení krátký speciální tón, který vyhodnotí elektronika ve spolupráci s mikrofonem umístěným na vnitřní straně sluchátek. S využitím aplikace Bose Music lze navíc spustit test, který zkontroluje optimální utěsnění v uších a správnost volby velikosti použitých koncovek FitBit. Výsledný zvuk je díky tomu přesně takový, jaký má být: živý, vyrovnaný, čistý a působivý.

Nejlepší ANC na světě

Mikrofony uvnitř sluchátek jsou využity také pro výrazně efektivnější ANC. Sluchátka díky nim „slyší“ zvuky, které se z okolního prostředí dostávají k ušním bubínkům uživatele a elektronika se na ně při procesu potlačení zaměří. Technologie CustomTune tak neustále přizpůsobuje vlastnosti ANC měnícím se podmínkám a umožňuje dosáhnout nejlepší úrovně potlačení ruchů, které ocenila řada nezávislých testů.

Podržením prstu na sluchátku lze aktivovat režim Aware, který umožňuje uživateli komunikovat s lidmi kolem bez nutnosti vyjmutí sluchátek z uší. Díky tomu může uživatel v případě potřeby zvuky z okolí vnímat. Inteligentní řízení ActiveSense přitom udržuje neustále pohodovou hlasitost a v režimu Aware potlačuje nenadálé hlasité ruchy.

Všechny běžné funkce, jako přehrávání a pozastavení obsahu, ovládání hlasitosti, přeskakování skladeb a přijímání či ukončování hovorů, lze ovládat pomocí intuitivních dotykových gest na levém i pravém sluchátku. Další funkce, jako například ekvalizér, nastavení režimů ANC dle potřeb uživatele, nebo dokonce interakci s dalšími audio zařízeními Bose, nabízí aplikace Bose Music.

Limitovaná edice sluchátek Bose QuietComfort Earbuds II Eclipse Gray bude na našem trhu k dostání na přelomu března a dubna 2023, a to výhradně na e-shopu Basys.cz a v síti Datart za doporučenou koncovou cenu 7 690 Kč.

Zdroj: Bose, Basys

Mohlo by vás zajímat

Reklama