Nový Mini-LED televizor Hisense ULED X pro náročné diváky

Televizor disponuje více než 5000 samostatně ovládanými stmívacími zónami / Hisense
Řada Mini-LED televizorů Hisense UXKQ (zkráceně ULED X nebo UX) nabízí uživatelům v jednom těle vše, co potřebují. Posouvá přitom hranice toho, co jsme doposud v kategorii Mini-LED TV mohli vidět. Ve své 110 palcové verzi si vysloužila na veletrhu elektroniky ocenění CES Innovation Award.

Pro zájemce je zásadní informace, že do prodeje dle webu výrobce právě míří 85palcová verze 85UXKQ (za 99.900 Kč) a 65palcová 65UXKQ (za 59.990 Kč).

Hisense se letos opřel do kategorie Mini-LED TV a hned dvě z novinek získaly prestižní odborné ocenění EISA. Již před pár týdny byla představena prémiová řada U8KQ, která je ve své 65palcové verzi jednou z oceněných. Na trh už ale míří řada Hisense UXKQ, která nabízí v jednom balení všechny nejpokročilejší technologie, o kterých jste možná ještě ani neslyšeli, ale rozhodně stojí za to.

Velkorysá 85palcová obrazovka s kvantovými tečkami využívá nový typ podsvícení v podobě miniaturních diod Mini-LED X, které vytvářejí drobné, přímo osvětlené čtverce, tzv. zóny stmívání, jež lze zapnout nebo vypnout jednotlivě a podle potřeby. Výsledkem je lepší kontrastní poměr s přesnými detaily, sytou černou a absence efektu zvaného „haló“. To vše při zachování velmi tenkého těla televizoru.

Televizor disponuje více než 5000 samostatně ovládanými stmívacími zónami a má jas přes 2000 nitů.  „Stmívací zóna“ nebo také „lokální stmívání“ u použitého plošného podsvícení ULED obrazovky znamená to, že se intenzita reguluje u každé zóny zvlášť a zcela samostatně, podle analýzy příchozí obrazové scény.

Výsledkem je kvalitnější podání detailů, a to jak u světlých, tak u tmavých scén. Upravený jas a kontrast dovolují zvýraznit to, co má být zvýrazněno, přechody mezi jednotlivou částí scény jsou plynulejší a přirozenější.

Hisense UX je poháněná novou čipovou sadou Hi-View Engine X. Jde dosud o nejvýkonnější a nejpokročilejší 16bitový neuronový čipset s umělou inteligencí, který v reálném čase detekuje každý snímek a každou scénu. Díky přesnému ovládání jasu na více než 60 000 úrovních a úžasné čistotě obrazu s přidanými detaily a potlačenými šumy nabízí nejlepší kvalitu obrazu v historii Hisense a nový standard v celém odvětví LED televizorů.

Chod přijímače zajišťuje nejnovější verze rychlého a intuitivního operačního systému VIDAA 7.0 s řadou inovací. Ten pochází z dílny Hisense a nabízí řadu aplikací, včetně lokálních.

Novinkou je rovněž zvuková technologie CineStage X Surround s vícekanálovými reproduktory a výkonnými basy. Nabídne vícerozměrnou akustiku kina nebo koncertního sálu s bohatými detaily a vrstvami prostorového zvuku, jen u vás doma.

Televizor umožňuje zakusit audiovizuální zážitek, jako byste byli na stadionu, a to díky novému sportovnímu režimu AI Sports. Ten využívá umělou inteligenci pro skutečně živé, křišťálově čisté sportovní scény plné živých barev. Efekt vylepšeného prostorového zvuku poskytuje plný, realistický doprovod à la dav, zatímco hlas komentátora zůstává čistý a dominantní.

Další novinkou je 144Hz Game Mode PRO s technologií HSR (Hardware Super Resolution) se zdvojnásobenou obnovovací frekvencí, s níž docílíte obnovovací frekvence až 240 FPS (snímků za sekundu). Novinkou je i pokročilá herní technologie AMD Freesync Premium Pro. Výsledkem by tak měl být pohlcující interaktivní zážitek při hraní her s HDR bez zpoždění a trhání obrazu.

Nechybí podpora Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR 10+ Adaptive, hlasové ovládání, podpora širokopásmového standardu WiFi 6e nebo certifikace IMAX Enhanced.

Zdroj: Hisense, CES

Mohlo by vás zajímat

Reklama