V rámci standardní evropské dopravy by měl Hyperloop překonávat rychlost 1 000 km/h

 
Další 1 fotografie v galerii
Jsou plánovány Hyperloop projekty i v dalších částech světa / YouTube
Nová interaktivní mapa na toto téma ukazuje, jak rychlý by měl být plánovaný Hyperloop: kupříkladu v Anglii, kde bude převážet lidi zejména mezi většími městy, bude překonávat zcela běžně magickou hranici 1000 km/h.

Mapa zkompilovaná z dat zveřejněných o projektu odhaduje, že lidé, jež se budou chtít dostat z Londýna do Leedsu, tak nepojedou hodinu a půl, jako je zvykem nyní v normálním vlaku, ale pouze patnáct minut. Co se týče pro změnu spojení Edinburghu a Londýna, tak to zabere asi tak jen třicet minut namísto téměř pěti hodin. 

Jsou zde plánovány Hyperloop projekty i v dalších částech světa: včetně USA, Středního Východu, Evropy a Asie. Jestliže dostane tento projekt zelenou, tak tato přepravní infrastruktura jednou provždy zrevolucionizuje cestu, jakou cestujeme a bude jednoznačně tím nejrychlejším typem pozemního transportu. 
 
Připomínáme, že systém Hyperloop je založen na pohybu přetlakových kapslí podtlakovými trubkovými tunely. Kapsle mají pohánět lineární indukční motory a vzduchové kompresory.

Tento koncept je zaštítěný firmou Boring od Elona Muska a Virgin Hyperloop One (s tou je zase spojeno jiné velké jméno: Richard Branson). Předpokládáme, že pro dojíždějící (a i představitele města) je to velmi lákavá představa, kdyby namátkou cesta z Londýna do Southendu namísto 51 minut trvala jen cca 3 minutky. 

Mapa byla vytvořena inženýrskou firmou RS Components, jež poskytuje zázemí pro základní Hyperloop návrh. Jejich mapa se rozhodla využít dvaceti největších měst Anglie a místní oficiální online plánovač železničních tras. 
 
Odhad je to paradoxně dokonce trochu umírněný: pro počty byla jako „rychlost systému Hyperloop" využita totiž „jen" číslovka 1 078 km/h, což je o něco méně, než jeho navrhované teoretické maximum 1 200 km/h. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama