Peugeot ukázal nový kombík 308 SW, v prodeji bude začátkem roku 2022

 
Dalších 6 fotografií v galerii
Peugeot 308 SW Hybrid nabijete pomocí Wall Boxu za necelé dvě hodiny / Peugeot
Sotva se letos v březnu objevily první fotky nového hatchbacku Peugeot 308, mnozí řidiči už vyhlíželi kombíka. Češi, jakožto národ „kombíkářů“, totiž k této verzi karoserie mají blízko. Po odhalení nového Peugeotu 308 SW rozhodně nemohou být zklamaní. Dynamicky vyhlížející originální model s výrazným designem, promyšlenou praktičností a úspornými motory má nepochybně našlápnuto k tomu, aby se stal referencí segmentu kombi.

Svými přednostmi upoutává nový Peugeot 308 SW na první pohled. Řidič a jeho spolujezdec si budou náležitě užívat komfortu a technologické vyspělosti vozu, cestující ve druhé řadě sedadel zase ocení velkorysou prostornost díky délce 464 cm a rozvoru 273 cm. Všechny převážené věci budou šikovně uloženy na chytrých odkládacích místech nebo v zavazadelníku o objemu až 1634 litrů. Zavazadlový prostor navíc disponuje dvoupolohovou podlahou a elektricky ovládaným víkem pro bezkontaktní otevírání. Benefitem pro všechny bude ekologická účinnost a úspornost vozu. Díky propracovanému aerodynamickému tvaru karoserie a plug-in hybridnímu pohonu s emisemi jen 25 g CO2/km Peugeot 308 SW v rámci svého segmentu nastavuje konkurenci vysokou laťku.


 
Ve vozech značky Peugeot jsme si už zvykli na specifické uspořádání interiéru nazvané Peugeot i-Cockpit. S každým novým modelem se jeho koncepce zdokonaluje. U Peugeotu 308 SW tomu nebylo jinak. Přináší zcela nový zážitek z jízdy s lepší ergonomií, atraktivnějším designem, větším potěšením z jízdy, lepší kvalitou a konektivitou. Uvádí například nový kompaktní volant se zabudovanými ovládacími prvky a možností vyhřívání,
digitální 3D přístrojový panel nebo inovativní 10" středový dotykový displej s vysokým rozlišením a novým systémem PEUGEOT i-Connect® Advanced, což je intuitivní online systém infotainmentu, který je identický s prostředím chytrého telefonu. Novinkou je také možnost připojit přes Bluetooth dva telefony současně.
 
Nabídku palubních technologií doplňují ve voze nový Peugeot 308 SW asistenční systémy řízení poslední generace pro ještě větší bezpečnost. Tvoří je balíček Drive Assist 2.0. Zahrnuje adaptivní tempomat s funkcí Stop and Go a systém udržování vozu v jízdním pruhu, k nimž přidává tři nové funkce dostupné na komunikacích se středním dělicím pásem: poloautomatická změna jízdního pruhu, včasné doporučení rychlosti a přizpůsobení rychlosti v zatáčkách.
 
Premiérou u značky Peugeot jsou světlomety s technologií Peugeot Matrix LED. Jedná se o tak zvaná matricová světla. Setkáte se s nimi většinou jen u prémiových modelů a nyní i u nejvyšších úrovní výbavy modelu Peugeot 308 SW. Zajišťují mimořádnou účinnost a bezpečnost v každodenním provozu. Dokážou totiž přizpůsobovat svícení dálkových světlometů tak, aby vám zajistily vždy maximální viditelnost a současně zamezily oslňování ostatních vozidel.
 
Z hlediska motorizací nabízí nový Peugeot 308 SW několik typů pohonů. Plug-in hybridní verze poskytují výběr mezi dvěma variantami: HYBRID 225 e-EAT8 a HYBRID 180 e-EAT8. Jejich ekologická účinnost je obdivuhodná. Emise CO2 jsou na úrovni pouhých 25-26 g CO2/km, dojezd čistě na elektřinu je pak 59-60 km. Dále jsou k dispozici benzínové (PureTech 110 S&S MAN6, PureTech 130 S&S MAN6/EAT8) a dieselové verze (BlueHdi 130 S&S MAN6/EAT8).
 
Nový Peugeot 308 SW se na trh dostane na začátku roku 2022 a bude se vyrábět ve francouzské továrně v Mulhouse.

Mohlo by vás zajímat

Reklama