Nové 18voltové akumulátory poskytují až o 90 procent vyšší výkon

 
Další 1 fotografie v galerii
Akumulátory vybavené technologií CoolPack mají podstatně delší životnost než ty běžné / Bosch
Vysoký výkon a dlouhá životnost jsou poznávacím znamením nové řady akumulátorů ProCORE18V. Bosch vylepšil své nejnovější akumulátory a nyní poslal na trh tyto modely: ProCORE18V 4.0, 8.0 a 12.0 Ah.

Například akumulátor 8.0 Ah ProCORE18V nabízí zhruba o 90 procent vyšší výkon než standardní 18voltové akumulátory. Kromě toho se svou GAL 18V-160 C Professional vytvořil Bosch nejrychlejší nabíječku pro 18voltové akumulátory, která je jako první na světě vybavená funkcí konektivity.

Akumulátor „Compact“ ProCORE18V 4.0 Ah má jedinou vrstvu díky novým článkům s vyšší kapacitou. Je tedy mnohem menší a lehčí než standardní dvouvrstvá baterie 4.0 Ah, ale nabízí stejný výkon.

Akumulátor „Performance“ ProCORE18V 8.0 Ah je vhodný pro širší spektrum aplikací, včetně výkonově náročných úkolů. Jeho výkon je srovnatelný s výkonem napájecího zdroje s 1 600 watty. Pro obzvláště intenzivní aplikace s akumulátorovými vrtacími kladivy, úhlovými bruskami nebo kotoučovými pilami je k dispozici akumulátor „Endurance“ ProCORE18V 12.0 Ah.

Akumulátory vybavené technologií CoolPack mají podstatně delší životnost než běžné akumulátory. Rozptyl tepla je maximalizován v důsledku interakce mezi několika součástmi: pouzdro a chladicí prvky uvnitř, které zcela obklopují každý jednotlivý článek, jsou vyrobeny z polyethylenu s vysokou hustotou. Materiál a speciální konstrukce, jejichž cílem je zvětšení povrchové plochy, umožňují lepší odvod tepla.

Kromě toho je akumulátor navržen bez jakýchkoliv mezer, čímž je zajištěn optimalizovaný odvod tepla. Vylepšené konektory článků z mědi navíc poskytují nižší odpor a tím i vyšší výkon.

V nabídce společnosti Bosch se objevil také model GAL 18V-160 C Professional, což je nejrychlejší nabíječka pro 18voltové akumulátory. Disponuje nabíjecím proudem 16 ampér a například akumulátor ProCORE18V 12.0 Ah nabije na 80 procent za 35 minut - což je dvakrát rychleji než v případě GAL 1880 Professional.

Tato nabíječka navíc jako první na světě nabízí funkci konektivity. Jednoduše ji připojíte ke svému smartphonu pomocí aplikace Bosch Toolbox a poté jste informováni například o zbývajícím čase nabíjení a stavu baterie.

Navíc si můžete vybrat ze čtyř různých režimů nabíjení - od velmi šetrného režimu k ochraně akumulátoru až po superrychlé nabíjení. Například v režimu „Power Boost“ je možné akumulátor dobít na polovinu ve velmi krátkém čase.

Mohlo by vás zajímat

Reklama