Trulifi: Světy osvětlení a telekomunikace se protnuly v nové řadě LiFi systémů

Trulifi překonává neustále narůstající přetížení rádiového spektra / Signify
Svítidla se systémem Trulifi využívají světelných vln k zajištění spolehlivé a zabezpečené obousměrné komunikace. A to v rychlostech nesrovnatelně vyšších než nabízejí běžné bezdrátové technologie.

Trulifi využívá technologie optických vysílačů zabudovaných (i dodatečně) do Philips svítidel. To znamená, že nemusíte nahrazovat existující světelnou infrastrukturu k získání kvalitního osvětlení spojeného s bezdrátovým připojením. 

Trulifi překonává neustále narůstající přetížení rádiového spektra a je ideální pro oblasti, kde rádiové frekvence nefungují dobře nebo vůbec, nebo nejsou povoleny.

Nová řada se skládá ze svítidel se systémem Trulifi umožňujících bezdrátové připojení v rychlostech až 150 Megabitů za vteřinu (Mbps) ve velkých prostorách, jako jsou zasedací místnosti nebo velké kanceláře. Uživatelská mobilita je pak zajištěna díky plynulému předávání signálu mezi jednotlivými svítidly.

Tato rychlost pro porovnání stačí k spuštění 30 filmů v 1080p HDTV kvalitě najednou. Aby zařízení mohlo signál přijímat, stačí zapojit přístupový USB klíč do notebooku, který slouží jako přijímač a zároveň vysílá data zpět k svítidlům.  

Řada Trulifi zahrnuje fixní point-to-point systém, operující v rychlosti až 250 (Mbps), jež funguje jako bezdrátový kabel a ideálně se hodí k propojení několika zařízení. Možným využitím tak může být propojování robotů nebo jiných přístrojů v prostředí se špatnou rádiovou frekvencí (RF) jako jsou továrny nebo nemocnice, nebo tam, kde RF komunikace nemusí být povolena, nebo v místech, kde je třeba rychle a bezpečně pracovat s velkými datovými soubory.   

Mohlo by vás zajímat

Reklama