Nové tepelné čerpadlo s rekuperací tepla při režimu chlazení

Venkovní modul čerpadla je zároveň možné propojit s vnitřní klimatizační jednotkou / Pixabay
Dvě zajímavé novinky společnosti Enbra se právě objevily na thu: tepelné čerpadlo iSERIES, které umožňuje rekuperaci odpadního tepla do libovolného zásobníku teplé vody při chlazení objektu, a výkonná klimatizace Pluma.

Tepelné čerpadlo iSERIES disponuje mimo samozřejmé funkce vytápění také unikátní vlastností spojenou s režimem chlazení. V režimu chlazení objektu se totiž odpadní teplo neuvolňuje bez užitku do okolí, ale ukládá se do zásobníku teplé vody.

Ta se tak připravuje prakticky zdarma. Tepelné čerpadlo iSeries tak má v tomto případě výraznou ekologickou funkci na rozdíl od standardních rezidenčních klimatizací, neboť se z ní v již tak parném létě neuvolňuje další teplý vzduch do atmosféry.

Venkovní modul čerpadla je zároveň možné propojit s vnitřní klimatizační jednotkou. Není proto v jeho případě nutné pořizovat pro chlazení samostatnou venkovní jednotku, uživatel tak může ušetřit cenné místo na fasádě či terase.

Výhodou je také takzvaný EMIX modul pro přípravu teplé vody, který je volitelnou součástí čerpadla. Díky němu tak lze teplou vodu připravovat prakticky v jakémkoliv zásobníku. Při instalaci tepelného čerpadla ho tak není nutné měnit.

Tepelné čerpadlo iSERIES má zároveň i minimální požadavky na velikost hlavního jističe, jednotky mohou být totiž od 8kW třífázové, spolehlivě tak budou fungovat ve většině tuzemských domácností.

Druhou novinkou je pak klimatizace Pluma, jež disponuje stoprocentním chladícím výkonem i při 50 °C. Díky tomu tak uživatelům nabízí maximální komfort i v případě, že je venkovní jednotka umístěná na rozpálené fasádě či terase.

Jednotka Pluma je navíc vysoce odolná proti vnějším vlivům, jako jsou například kyselé deště. Přispívají tomu i pozlacené výměníky. Samotný chod v interiéru z hlediska hlučnosti přitom samotný uživatel téměř nezaznamená, dosahuje totiž úrovně od 20 decibelů.

Mohlo by vás zajímat

Reklama