Sen každého rodiče: Inteligentní dětský kočárek s elektropohonem se z kopce sám zabrzdí

 
Další 1 fotografie v galerii
Pokud kočárek pustíte, motorová brzda zabrání tomu, aby kočárek bez brzdění odjel / Bosch
Nový systém eStroller zabudovaný v dětském kočárku disponuje skutečně zajímavou komfortní a bezpečnostní výbavou: nechybí podpora při tlačení kočárku, ani funkce automatického brzdění.

Pohonnou jednotku tohoto systému firmy Bosch tvoří dva tiché elektromotory na zadní nápravě – včetně modulu Bluetooth a inteligentního systému senzorů. Senzory, které se používají například také ve smartphonech, měří mimo jiné i rychlost a zrychlení kočárku a zároveň posuzují povrch, po kterém se pohybuje.

Pomocí algoritmů dokáží rychle zjistit, co chce máma nebo táta právě udělat. Při jízdě do kopce pomáhají motory tlačit podobně jako u elektrokola. Když jede kočárek z kopce, automaticky zabrzdí.

Pokud by rodiče kočárek pustili, motorová brzda zabrání tomu, aby kočárek bez brzdění odjel, a elektromechanická aretace zapojí parkovací brzdu. Elektrická podpora ovšem nezvyšuje jen komfort a bezpečnost, ale zlepšuje také ergonomii kočárku.

Samobrzdící elektropohon z kopce citelně uleví zádům. Také při tlačení jednou rukou přináší jasné výhody díky své podpoře řízení. Například se dají snadněji zvládat zatáčky. Kromě toho pomáhá pohonný systém udržet stopu při přejíždění šikmých ploch. Rodiče nakonec často pohybují kočárkem jen jednou rukou, třeba když současně drží za ruku staršího sourozence.

Sílu elektrické podpory lze regulovat ve třech stupních pomocí příslušné aplikace pro smartphony (k dostání pro Android a iOS). Ta komunikuje přes Bluetooth se systémem eStroller. Aplikace navíc zobrazuje stav naplnění vyjímatelné baterie a včas uživatele upozorní, že je baterie téměř vybitá. Li-ion baterie 18V je uložena v uzamykatelném prostoru.

Jde o stejnou baterii, kterou najdete v běžném elektrickém nářadí Bosch, jako jsou například akumulátorové šroubováky. Znamená to, že baterie kočárku se dá použít na nabíjení dalších zařízení. V případě potřeby je rychle po ruce náhradní baterie. Plně nabitá baterie – doba nabíjení činí přibližně dvě a půl hodiny – zajistí, v závislosti na stupni využití a hmotnosti kočárku, dojezd až 15 kilometrů.

Přes USB rozhraní můžete navíc nabíjet svůj chytrý telefon. Pomocí aplikace je rovněž možné aktivovat alarm. Třeba v případě, že rodiče nechají stát kočárek před kavárnou. Pokud se pokusí neoprávněná osoba kočárek odvézt, zobrazí se za podmínky existujícího Bluetooth spojení výstraha na smartphonu.

Mohlo by vás zajímat

Reklama