Nové bezkontaktní teploměry využívají infračervený paprsek

Teploměr zvukem a barevnými signály upozorní na zvýšenou teplotu a horečku / TrueLife
Na tuzemském trhu se objevila nová řada bezkontaktních teploměrů Care Q, která obsahuje dvojici modelů TrueLife Care Q5 a TrueLife Care Q8. Účelem obou je změřit uživatelům tělesnou teplotu ve zlomku vteřiny.

Obě zařízení mají společné využívání infračerveného paprsku, který neinvazivně zjistí teplotu těla vás nebo vašeho dítěte, a to rychle a s minimální odchylkou.

Zatímco levnější z obou teploměrů, Care Q5, slibuje odchylku maximálně ± 0,2 °C, u dražšího Care Q8 můžete počítat s odchylkou pouze do ± 0,1 °C. Oba pak jednoduše můžete brát s sebou i na cesty.

Teploměr TrueLife Care Q5 dokáže změřit teplotu jak bezkontaktně, tak díky svému designu i uvnitř ucha. Změření teploty zde trvá půl vteřiny, přičemž změna barvy displeje signalizuje zvýšenou teplotu nebo horečku.

Vašemu dítěti tak teplotu můžete změřit klidně i ve spánku, kdy teploměrem namíříte na čelo nebo ho vložíte do ucha a hned se dozvíte, jak na tom váš potomek je. V úsporném režimu pak tento teploměr ukazuje pokojovou teplotu.

Ačkoliv designem připomíná TrueLife Care Q5 klasické rtuťové a digitální teploměry, je však bezpečnější, rychlejší a jednodušší na používání. Díky bezkontaktnímu měření pomocí infračerveného paprsku ho není nutné po každém použití umývat.

Také model TrueLife Care Q8 zvládá dodat výsledek měření za pouhé půl vteřiny. Kromě toho, jak již bylo zmíněno, nabízí minimální odchylku měření. Mimo měření teploty těla zvládne bez problémů i teplotu jídla, tekutin či libovolného povrchu, stačí jen namířit IR senzor ze vzdálenosti 5 až 15 centimetrů.

Pokud měříte tělesnou teplotu svou nebo svých dětí, pak vás teploměr zvukem a barevnými signály upozorní na zvýšenou teplotu a horečku. Pro měření pak jednoduše stačí stisknout jediné tlačítko. Veškeré potřebné údaje pak zobrazuje jasný LCD displej s velkými čísly, který je dobře čitelný také ve tmě.

Výhodou je také až 40 tisíc měření na jednu sadu baterií, čehož je dosaženo minimální spotřebou a funkcí automatického vypnutí. K dalším funkcím patří paměť na až 50 měření teploty vás nebo vašeho dítěte. Teploměr TrueLife Care Q5 se prodává za 899 Kč, model TrueLife Care Q8 pak za 1199 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama