Rychlý internet a WiFi funguje i v problematických místech domu pomocí elektrických rozvodů

Pro dosažení nejlepších výsledků je ideální zapojení modulů přímo do elektrických zásuvek bez použití prodlužovacích kabelů / Devolo
Distanční výuka, zvýšená potřeba práce v režimu home office a rozvoj možností chytré domácnosti zvyšují vytížení domácí sítě a potřebu kvalitního a stabilního připojení k internetu. Nejčastější způsob distribuce internetu v domácnosti i menších firmách je bezdrátová síť WiFi.

Ta má však své limity dané dosahem, rušením a také překážkami, přes které prochází bezdrátový signál jen obtížně. Řešením pro domácnosti i firmy je řada produktů Devolo Magic 2, které zajistí rychlé a spolehlivé bezdrátové či kabelové připojení všech zařízení na velkou vzdálenost s využitím stávajících elektrických rozvodů.

Devolo Magic 2 je rozšiřitelná sada produktů, která vyřeší problémy s rychlostí připojení všech zařízení, jako jsou počítače, notebooky, telefony a všechny produkty chytré domácnosti. Pomůže překonat překážky, které způsobují komplikovaný či zpomalený přenos WiFi do některých částí bytu nebo domu.

Zajistí přenos signálu mezi dvěma částmi sady Devolo Magic 2 přes stávající rozvod elektřiny (elektrické zásuvky) do vzdálenosti až 500 metrů s vysokou přenosovou rychlostí (2 400 Mb/s). V cílovém místě je dle typu modulu Devolo Magic 2 k dispozici buď kabelové připojení k síti nebo navíc další WiFi síť se stejným názvem.

Systém pak každé zařízení komunikující s internetem automaticky přepojuje k nejsilnějšímu bodu Devolo v domě. Devolo Magic 2 vytváří v okolí adaptérů bezdrátovou síť standardu WiFi 5 a pracuje jak se sítěmi 2,4 GHz, tak i 5 GHz.

Síť vytvořená pomocí Devolo Magic 2 netrpí problémy, které vznikají při použití WiFi extenderů (repeaterů). Ty totiž používají k zavedení WiFi signálu do vzdálenějších míst technologii, která chytá bezdrátový signál a posílá ho dále do cílového zařízení.

Tímto opakovaným přeposíláním tam a zpět vzniká snížení přenosové rychlosti a zvýšení doby odezvy důležité například pro hraní her. Komunikace mezi jednotkami Devolo Magic 2 pomocí elektrických kabelových rozvodů tyto neduhy eliminuje. Kromě toho podporují produkty Devolo Magic 2 technologii MIMO, která zajišťuje bezdrátovou komunikaci s více zařízeními současně bez prodlev.

Zapojení celého systému Devolo Magic 2 zvládne díky inteligentnímu Plug & Play systému každý uživatel. Základem je jednotka Devolo Magic 2 LAN, kterou je třeba zapojit do zásuvky v blízkosti routeru a propojit ji s routerem pomocí síťového kabelu.

Další jednotky pro rozvod rychlého signálu v rámci jednoho elektrického rozvodu se jednoduše zapojí do zásuvek v dalších místech domu. Instalace a vzájemné propojení všech částí probíhá při využití instalovaného tlačítka WPS automaticky.

Pro dosažení nejlepších výsledků je doporučeno zapojení modulů přímo do elektrických zásuvek bez použití prodlužovacích kabelů. Proto mají také všechny produkty Devolo Magic 2 průchozí elektrickou zásuvku pro zapojení spotřebičů nebo prodlužovacích kabelů.

Základní modul Magic 2 LAN stojí 2 090 Kč, rozšiřující jednotku Devolo Magic 2 LAN triple se třemi síťovými konektory lze pořídit za 2 390 Kč a model Magic 2 WiFi Next je v prodeji za 4 290 Kč. Sada Devolo Magic 2 WiFi next Starter Kit je k dostání za 6 690 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama