První kamera s celosvětovou certifikací pro ochranu proti výbuchu

Vestavěná analytická funkce detekce kouře neustále monitoruje jakékoliv známky začínajícího požáru / Axis
Dvě nové kamery značky Axis jsou navrženy tak, aby monitorovaly rozsáhlé oblasti a odeslaly upozornění, kdykoli je detekován požár nebo kouř.

Modely jsou vhodné pro použití v oblasti zdraví, bezpečnosti a životního prostředí (HSE) v potenciálně hořlavých oblastech a mají celosvětovou certifikaci Ex.

 

PTZ kamera AXIS XPQ1785 poskytuje komplexní přehled o situaci v místě instalace. Nabízí rozlišení 1080p s 32× optickým zoomem a 360° nepřetržité otáčení a naklánění o rychlostí až 200°/s.

Druhá novinka, kamera AXIS XFQ1798, je pevná s výkonným, extrémně světlocitlivým 4/3" obrazovým snímačem a dostatečně vysokým rozlišením 4K při 30 snímcích za sekundu.

Oba modely mají pětiletou záruku a jsou celosvětově certifikovány jako kamery třídy I/II/III Div 1 a zóny 1.21, IIC, IIIC z nerezové ocele (316L) pro použití v prostředí s nebezpečím výbuchu (podle NEC, CEC, IECEx, ATEX a dalších).

Díky vestavěné analytické funkci detekce kouře neustále monitorují jakékoliv známky začínajícího požáru v potenciálně hořlavém prostředí a v případě jeho zjištění vyšlou automatické upozornění, čímž pomáhají chránit personál a snižují nebezpečí pomocí včasné reakce.

Tyto robustní kamery s ochranou proti výbuchu pomáhají chránit výrobní procesy na dálku a zajišťují, že pracovníci jsou do omezených a potenciálně výbušných prostředí vysíláni pouze v případě skutečné potřeby. S hlavním napájením (110–230 V) a sítí (Ethernet + port SFP pro optiku/koaxiální kabely) připojené přímo do kamery není potřeba další zdroj napájení.

Zdroj: Axis Communications

Mohlo by vás zajímat

Reklama