Chytré senzory umožňují mít neustálý přehled o domácnosti

Dosah systému ZigBee je až 50 metrů / Tesla Smart
Nové chytré senzory Tesla změří teplotu a vlhkost vzduchu v místnostech, ohlídají domácnost při úniku plynu či vody a varují před nebezpečím požáru. Chytré tlačítko usnadní ovládání inteligentní domácnosti jediným dotykem.

Komfort moderního bydlení, a především bezpečí každé domácnosti, pomohou zvýšit nové chytré senzory značky Tesla. Tato nenápadná zařízení, napájená z elektrické sítě nebo z baterií, spolupracují s aplikací Tesla Smart v mobilním telefonu, do které odesílají svá upozornění.

Díky připojení k internetu prostřednictvím centrální jednotky Tesla Smart ZigBee Hub budete mít perfektní přehled o své domácnosti kdykoli a odkudkoli. Podpora asistenčních služeb zajistí možnost ovládat chytré senzory Tesla nejen prostřednictvím aplikace Tesla Smart, ale také s pomocí služeb Amazon Alexa a Google Assistant.

Chytré senzory značky Tesla, připojené k internetu prostřednictvím centrální jednotky Tesla Smart ZigBee Hub, mohou zásadním způsobem přispět k bezpečí celé domácnosti, když upozorní, že se doma něco děje. Dosah systému ZigBee je až 50 metrů, což poskytuje opravdu značnou volnost v umístění centrální jednotky a k ní připojených senzorů i dalších zařízení.

Smart Sensor Gas je chytrý senzor, který upozorní majitele domu či bytu na únik zemního plynu. Senzor pravidelně kontroluje vzduch na přítomnost metanu, který je základní složkou zemního plynu. V případě detekce i jen minimálního množství metanu v místnosti okamžitě informuje majitele prostřednictvím oznámení v mobilní aplikaci Tesla Smart. Napájení z elektrické sítě zajistí spolehlivý provoz senzoru bez nutnosti měnit baterie.

Smart Sensor Smoke poslouží všem domácnostem, tedy nejen těm, které topí zemním plynem. Kouřová čidla uvnitř senzoru Tesla Smart Sensor Smoke jsou kombinována s čidly teploty, což zajišťuje spolehlivou reakci v případě, že hrozí vypuknutí požáru. Senzor odešle varování do mobilní aplikace, ale navíc je vybavený 85dB sirénou, která upozorní všechny obyvatele domu. Baterie udrží senzor v provozu i několik let.

Trojici senzorů Tesla, varujících majitele nemovitosti v případě hrozící katastrofy, uzavírá Tesla Smart Sensor Water, nenápadný senzor zaplavení, který včas upozorní například na prasklou hadici od pračky nebo přetékající vanu v koupelně. Na baterii bude tento senzor pracovat i více než rok – a stejně jako ostatní chytré senzory Tesla oznámením v aplikaci Tesla Smart včas upozorní na slabou baterii a nutnost jejího nabití.

Chytré senzory Tesla lze v aplikaci Tesla Smart snadno propojit se sirénou Tesla Smart Sensor Siren, aby upozornění na únik plynu, vody nebo hrozící požár zaznamenal skutečně každý, kdo se aktuálně nachází v domě nebo v bytě. Siréna s výkonem 100 dB je napájená z elektrické sítě a pro případ výpadku proudu je zálohovaná baterií.

Zdroj: Tesla Smart

Mohlo by vás zajímat

Reklama