Chytrý prodlužovací kabel Tapo je vybaven i nabíjecími USB konektory

Tři chytré zásuvky je možné ovládat jednotlivě i najednou / TP-Link
Pokud je jedna chytrá zásuvka málo, je tu nové řešení. Chytrý prodlužovací kabel Tapo P300 od společnosti TP-Link umí daleko více než jen připojit elektrospotřebiče k síti.

Lze ho samozřejmě ovládat odkudkoliv, třeba z druhé strany planety, ale navíc je vybaven dle webu společnosti TP-Link nabíjecími USB konektory pro mobilní telefony i drobnou domácí elektroniku.

Chytrá vícenásobná prodlužovací zásuvka disponuje konkrétně třemi zásuvkami pro spotřebiče, dvěma klasickými USB porty s nabíjecím standardem QC 3.0 a jedním portem USB-C s podporou rychlého nabíjení PD 18 W. Kompatibilní zařízení se tak nabijí v nejkratším možném čase. 

Vzdálené ovládání je možné pomocí aplikace Tapo, která je zdarma dostupná v češtině i slovenštině pro Android a iOS. To se hodí třeba před návratem domů nebo při umístění prodlužovacího kabelu na těžko dostupné místo.

Výhodu také představuje podpora Amazon Alexa a Google Asistent, a tak lze ovládat zásuvky odkudkoliv v dosahu hlasového asistenta. Samozřejmostí je i možnost začlenění do chytré domácnosti Apple HomeKit, takže zásuvky můžete ovládat i prostřednictvím asistentky Siri.

Tři chytré zásuvky je možné ovládat jednotlivě i najednou. Jejich automatické spínání lze nastavit prostřednictvím časových plánů v aplikaci. Nechybí ani časovač a funkce zajišťující náhodné vypínání a zapínání zařízení, aby byl navozen dojem, že je někdo doma. Na pouzdru je též tlačítko pro celkové vypnutí či zapnutí.  

Samotné nastavení a používání prodlužovacího kabelu Tapo P300 je zcela jednoduché. Není zapotřebí žádný hub, pouze Wi-Fi, Bluetooth a stálý přísun elektrické energie.

Po připojení prodlužovačky do elektrické sítě si spustíte aplikaci Tapo, vyberete zásuvku P300 ze seznamu zařízení a přes Bluetooth se přenesou data o používané Wi-Fi síti. Pak už stačí pojmenovat jednotlivé zásuvky dle zapojených spotřebičů a je hotovo. 

Bezpečné používání zásuvek zajišťuje jak samozhášivý materiál, nadproudová a teplotní ochrana, tak i dětská pojistka před vsunutím cizích předmětů.

Zdroj: TP-Link

Mohlo by vás zajímat

Reklama