Motorola uvede na trh ohebný RAZR, který ohromí designem i cenou

 
Další 1 fotografie v galerii
Motorola začleňuje do RAZRu V4 novější technologie jako je skládací obrazovka / Motorola
Legendární RAZR se vrací. Společnost Motorola uvede již brzy na trh ohebný telefon se sklopnou obrazovkou do véčka, který bude k dostání za 1.500 dolarů (cca 34.000 Kč). Cena nového modelu RAZR V4 je sice vysoká, ale to se dalo čekat. Za vysoké ceny ostatně bude ohebné telefony prodávat i konkurence.

V roce 2008 skončila Motorola v digitálním hrobě, nyní ji ale její čínský vlastník oživuje. Na trh má přijít nejoblíbenější flip telefon na světě za 1.500 dolarů. Lenovo tvrdí, že spolupracuje s Verizonem na spuštění zařízení, které má být uvedeno do prodeje v USA na začátku února.

Motorola Mobility, divize smartphonů společnosti, získala v loňském roce patent na zařízení s obrazovkou, která se skládá na polovinu a má uprostřed závěs. Kromě sklápěcí obrazovky je známo několik dalších detailů o tom, jak bude zařízení vypadat, jako je velikost obrazovky, tvar, nebo jaký mobilní operační systém bude používat. S cenou 1.500 USD bude stát více než dvojnásobek, původní verze RAZR se dala pořídit za 600 dolarů.

Očekává se, že bude vyrobeno pouze 200 000 kusů RAZRu, které by Motorola ráda prodala. Telefon se stále testuje a načasování jeho uvolnění na trh se může změnit. Není to poprvé, kdy se společnost Motorola pokusila o vzkříšení názvu RAZR.

V roce 2011 se Motorola stala partnerem společnosti Verizon, která uvedla na trh telefon Droid RAZR, který nereplikoval původní design flip telefonu, ale místo toho představoval 4,3palcový displej a tvrdil, že je "nejtenčí smartphone" na světě o tloušťce pouhých 7,1 milimetrů.

Droid RAZR měl využít původního úspěchu společnosti Motorola, ale prodeje nebyly dostatečné. Motorola nikdy nedokázala zopakovat popularitu původního modelu RAZR V3, který se stal symbolem statusu s vyšší úrovní a byl ještě úspěšnější než telefony BlackBerry.

Vyšla z prodeje 50 milionů kusů v roce 2006 na 130 milionů kusů po celou dobu své existence, což z něj činí jeden z nejoblíbenějších telefonů vůbec. Ale RAZR skončil poté, co Apple uvedl v roce 2007 svůj první iPhone, který byl vybaven oslnivým dotykovým displejem a elegantním designem.

Motorola skončila, když v roce 2011 prodala svůj mobilní obchod společnosti Google. V roce 2014 pak koupila společnost Motorola Mobility od Googlu společnost Lenovo. Tím, že v letošním roce vzkřísila společnost model RAZR, chce společnost Lenovo využít rostoucího počtu zákazníků.

BlackBerry a Palm se pokoušely o podobný návrat zálohy, stejně jako Nokia, která vydala přepracovaný telefon 8110, stejně jako Nokii 3310. Není ale jasné, kolik spotřebitelů tato nostalgická zařízení opravdu zaujmou. To je pravděpodobně důvod, proč Motorola začleňuje do vydaného RAZRu novější technologii jako je skládací obrazovka. Ostatní společnosti jako Samsung, ZTE, Huawei a Xiaomi buď vydaly nebo plánují uvolnění ohebných telefonů.

Mohlo by vás zajímat

Reklama