Nové modely iPhone půjdou odemknout nejenom pomocí otisku prstů a rozpoznání tváře, ale také tvaru ucha

 
Další 1 fotografie v galerii
Apple chce využít u nových modelů iPhone i technologii Acoustic Imaging System / Pixabay
Inovativní Apple má v zásobě opět několik zajímavých nápadů, tentokrát se týkají toho, jak co nejrychleji a nejjednodušeji odemykat smartphone.

Známý výrobce iPhonů totiž právě obdržel patent pro inovovanou Touch ID metodu, jež umožní jeho majitelům odemykat svého mobilního miláčka tak, že budou moci položit prst kamkoliv na tělo displeje k jeho aktivaci.

Je pochopitelně možné, že se tato funkce objeví již u nových iPhonů, jež mají dorazit na trh v září 2019. Tento patent byl označen jako „Methods of Biometric Imaging of Input Surfaces" a v patentovém úřadě byl nahlášen již v září 2016, ovšem zveřejněn byl teprve včera. Nový systém obsahuje čtečku otisků prstů vestavěnou do předního displeje. Když uživatel umístí prst na displej, tak s ním svůj iPhone bude moci nejenom odemknout, ale také například potvrzovat platby. 

V patentu se také uvádí, že Apple uvažuje o tom, že by jako další možnost přinesl senzory, jež rozeznají nejenom tváře, ale i vaše ucho (pro otevření zařízení). To se samozřejmě liší od tradičního Touch ID systému, jenž Apple poprvé uvedl u modelu iPhone 5S. 

Od té doby má Apple u novějších iPhonů displeje od okraje k okraji a přibyla samozřejmě i Face ID technologie a propracovanější rozeznávání gest.

Tato nová forma Touch ID by firmě nechala možnost zůstat u stejného typu displejů, neobětovat prostor na čtečku, a přesto nechat uživatele využívat tohoto typu Touch ID s tím, že by si uživatel klepl prstem na displej, kam by uznal za vhodné.

Apple zde chce využít i technologii Acoustic Imaging System (AIS snímá textury povrchů ve vysokém rozlišení a je v tom lepší než běžné digitální kamery), takže rozeznají i drobné detaily jako jsou prohlubně na prstech, včetně například jizev. 

Apple ale není první, kdo ji nabízí. Na trhu již technologii AIS využívají tyto modely: Samsung Galaxy S10, Huawei Mate 20 a OnePlus 6T.

Mohlo by vás zajímat

Reklama