Samsung Galaxy Roll: Smartphone s rolovatelným displejem dvojité délky

Patent na toto zařízení byl ze strany Samsungu vyplněn již v listopadu 2018 / Samsung
Samsung představil nový design smartphonu, který se dá vertikálně "vyrolovat" jako třeba pergamenový svitek, kus složené látky nebo papíru. Takto dojde ke zvětšení velikosti displeje na dvojnásobek.

Tento korejský výrobce smartphonů uvolnil snímky svého nového patentu a to pro zařízení, jež se zatím nazývá „Galaxy Roll" a jež má rolovatelný displej.

Vypadá to však dle událostí poslední doby, že ještě ani Samsung Galaxy Fold nebyl uveden oficiálně na trh, protože se zde objevily problémy s jeho výdrží a již se představuje Roll. Samsung byl nucen u tohoto zařízení v ceně 1 980 USD uvedení pozdržet, když se objevily problémy sotva po pár dnech používání.

Vypadá to tedy, že rolovatelný smartphone nebude uveden v dohledné době. Ale obrázky ukazují další verzi této technologie v akci, kde je smartphone, jenž se jeví na první pohled normální, ale má uvnitř rolovatelný displej.

Dle zahraničních magazínů je u novinky nahoře u rolovatelného kusu selfie kamera a kloub, jenž vypadá, že půjde vytáhnout, čímž vznikne za pomoci struktury a displeje známého již z Galaxy Fold větší smartphone.

Patent na toto zařízení byl ze strany Samsungu vyplněn již v listopadu 2018, což jsou měsíce před problémy se Samsung Galaxy Fold. Rolovatelné displeje ale jistě nejsou technicky neproveditelné.

Také firma LG chystá na trh svoji variaci na rolovatelný OLED a to ještě tento rok. A také technologická firma Corning naznačila, že dělá pokroky ohledně ohebného skla pro mobily. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama