Huawei představil svůj první 5G smartphone Mate 20 X s procesorem Kirin 980

 
Další 2 fotografie v galerii
Aby se model nepřehříval ani při maximálním využití jeho výkonu, je vybaven systémem chlazení SuperCool / Huawei
Aktivní Huawei začne již příští týden prodávat svůj první komerční smartphone podporující technologii 5G. Nový model s označením Huawei Mate 20 X je poháněn procesorem Kirin 980 a prvním 7nm 5G multimodálním čipsetem Balong 5000.

Tento nový smartphone využívá řadu technologií pro podporu obou síťových 5G režimů – standalone (SA) a non-standalone (NSA), a je tak kompatibilní s 5G sítěmi po celém světě. Stejně tak podporuje i další generace mobilních sítí (včetně 2G, 3G, 4G), a jejich přepínání probíhá při nízké latenci i spotřebě energie. 

Novinka je dále vybavena FullView displejem o úhlopříčce 7,2“. Ke smartphonu si můžete pořídit i stylus Huawei M-Pen. Díky podpoře 4 096 úrovní tlaku a bezproblémové kompatibilitě s řadou aplikací můžete pohodlně pracovat i na cestách.

Stylus vám zpříjemní ovládání telefonu nejen při práci – využijte jej například pro listování mezi jednotlivými stranami při čtení vašich e-knih pro autentičtější pocit při čtení.

Model disponuje hned trojitým Leica fotoaparátem, složeným z širokoúhlého objektivu s rozlišením 40 MPix, 20MPix ultra širokého fotoaparátu a teleobjektivu s rozlišením 8 MPix. Nabídne tak všechny typy focení, od panoramat po makrosnímky. 

Aby se smartphone nepřehříval ani při maximálním využití jeho výkonu, je vybaven pokročilým systémem chlazení SuperCool. Ten si poradí nejen s videi s vysokým rozlišením, ale i s těmi graficky nejnáročnějšími hrami.

Mate 20 X má baterii o kapacitě 4200 mAh, navíc disponuje funkcí rychlého nabíjení SuperCharge. Pro ještě delší životnost baterie je mobil vybaven optimalizátorem baterie. Ten za pomoci umělé inteligence reguluje spotřebu energie na pozadí systému.

Model Huawei Mate 20X se objeví na tuzemském trhu již v polovině července, a bude se prodávat za 24 999 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama