Jak odemknout iPhone s rouškou? Apple vychází vstříc uživatelům

S pomocí uvedené betaverze operačního systému rozezná iPhone, že část tváře uživatele je zakryta rouškou / Pixabay
Práci s iPhonem v době koronavirové pandemie uživatelům znesnadňují roušky. Potíže vznikají s odemykáním přístroje pomocí Face ID, tedy funkce automatického rozpoznávání obličeje. Apple byl kvůli tomu nekterými uživateli kritizován, a proto přišel s novinkou, kdy se telefon nebude opakovaně pokoušet identifikovat zakrytý obličej. Zatím je nastavení k dispozici v betaverzi.

Doma je celý proces jednoduchý. Stačí pohled na svůj přístroj a máte odemčeno. Venku s rouškou je všechno o poznání složitější.

Nezbývá než pro odemčení iPhonu sundat roušku, nebo čekat, dokud vám telefon nedovolí zadat číselný PIN kódu, což značně zdržuje práci s ním. Apple proto přichází s aktuální novinkou v podobě betaverze systému iOS13.5, která celý proces zjednoduší. 

S pomocí uvedené betaverze operačního systému rozezná iPhone, že část tváře uživatele je zakryta rouškou. Nebude proto opakovat pokusy o její rozpoznání, ale po přejetí displeje vám rovnou umožní ručně zadat PIN kód. Apple tak chce vyjít vstříc uživatelům i Phonů a zlepšit komplikované odemykání telefonů v době pandemie. Řada uživatelů už zkusila přimět telefon, aby je dokázal poznat i v roušce a přesvědčila se, že to není snadné. Proč? Pokaždé si roušku nasadíme trošku jinak, což rozpoznání značně komplikuje. Nasazená rouška také změní profil obličeje. Apple viděl, že podobné pokusy končí nezdarem a rozhodl se uživatelům pomoci.  

Další vychytávkou usnadňující komunikaci v době pandemie je vypnutí funkce, která zvětšuje obrázek aktuálního mluvčího v porovnání s ostatními účastníky hovoru. Proč vymyslel Apple toto nové nastavení?

Lidé nyní využívají videohovory FaceTime ve větší míře než v minulosti, právě kvůli omezeným možnostem setkávat se s rodinou a přátelí tváří v tvář. Častí uživatelé videohovorů FaceTime si proto přáli aktualizovat nastavení. Ve chvíli, kdy spolu mluví najednou víc lidí, je vhodnější využít obrazovku rozdělenou v podobě mřížky než zvětšovat profil mluvícího. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama