Stylový a cenově dostupný OPPO A16s má vysoký výkon a dlouhou výdrž na jedno nabití

Přední fotoaparát s rozlišením 8 Mpix umožňuje pořizovat selfie snímky s pomocí umělé inteligence / OPPO
U nového smartphonu OPPO A16s zaujme na první pohled velký 6,52palcový displej Eye Comfort, pro praktické využití je ovšem důležitější baterie s kapacitou 5 000 mAh.

Kromě 3D efektu na zadní straně smartphonu OPPO A16s stojí za pozornost také jeho nízká hmotnost, která činí pouhých 190 gramů. Zároveň má kompaktní provedení s délkou 163,8 mm a tloušťkou 8,4 mm.

OPPO A16s navíc dává designu i praktický přínos, takže jeho kryt z vysoce tepelně vodivého hliníku s laserovým gravírováním dobře odvádí teplo. Kovový lesk dodává telefonu i vakuově pokovený ozdobný rámeček. Třívrstvý proces nástřiku rámu telefonu imituje stříbrný povlak a zaoblená konstrukce mu dodává větší odolnost. 

Telefon OPPO A16s je na našem trhu k dispozici ve dvou barvách. Varianta Crystal Black zaujme odlesky v modrém odstínu. Verze Pearl Blue zaujme kovovým perleťovým leskem a má zároveň matnou povrchovou úpravu AG frost, která zabraňuje ulpívání otisků prstů.

OPPO A16s je vybavený 6,52palcovým displejem s technologií Eye Care. V mimořádně tmavém prostředí může jas obrazovky klesnout na úroveň pouhých 2 nitů, což znamená další zásadní úsporu energie a prodloužení výdrže telefonu. Řízení podsvícení displeje navíc využívá technologii umělé inteligence, která si nastuduje zvyky majitele telefonu, aby v každém okamžiku poskytovala přizpůsobené inteligentní podsvícení. 

O fotky se u OPPO A16s stará sestava trojitého fotoaparátu, tvořená 13Mpix hlavním snímačem, 2Mpix snímačem hloubky (pro bokeh efekt) a 2Mpix makrosnímačem. Fotoaparát dokáže rozostřit pozadí a pořídit efektní portréty, stejně jako z velmi blízké vzdálenosti zřetelně zachytit objekty, u kterých se chceme soustředit na detaily. Sytost barev a jas snímků lze upravovat ručně, ale k dispozici je také 15 filtrů – jako například Teplo, Mlha, Země, Cestování, Jídlo, Film a Podzim – pro rychlou úpravu fotek.

Přední fotoaparát s rozlišením 8 Mpix umožňuje pořizovat selfie snímky s pomocí funkce AI Beautification, která individuálně zkrášluje portréty vyhlazením odstínů pleti a odstraněním různých nedokonalostí. Tato funkce dokáže vylepšit a přizpůsobit vzhled fotografovaných osob na základě světla a tónů pleti, aby každý vypadal co nejlépe, ale vždy přirozeně. 

Baterie smartphonu OPPO A16s s kapacitou 5000 mAh zajišťuje dostatek energie i na dlouhých cestách a při dojíždění. Při 100% nabití baterie lze telefonovat až 34 hodin, nebo 18 hodin přehrávat videa na YouTube. Další výhodou velké kapacity baterie je i nutnost méně častého nabíjení, a tedy i dosažení její delší životnosti.

OPPO A16s předchází nemilým překvapením spojeným s baterií řadou ochranných prvků včetně ochrany proti přebití a vybití, ochrany proti zkratu a nadproudu a konstrukce ochrany nabíjení, které chrání bezpečnost uživatelů při nabíjení.

Zajímavá je funkce Super Nighttime Standby, jež poskytuje 8 hodin nočního pohotovostního režimu, přičemž spotřebuje pouze 1,21 % energie, jelikož efektivně snižuje spotřebu baterie, když je telefon v noci nečinný.

Smartphone OPPO A16s je vybavený 4 GB operační paměti a 64GB úložištěm na fotky, videa, hudbu a ostatní data. Prostřednictvím paměťové karty lze rozšířit úložný prostor až o 256 GB. OPPO A16s podporuje také funkci Dual Sim a Dual Standby, takže lze snadno přepínat mezi telefonními čísly. Model OPPO A16s je již v Česku v prodeji, a to za 4 399 Kč.

Zdroj: OPPO

Mohlo by vás zajímat

Reklama