Snadno opravitelný smartphone Nokia G22 s 50MPix fotoaparátem a až třídenní výdrží na nabití

Novinkou v řadě G je možnost virtuálně rozšířit operační paměť o další 2 GB / HMD Global
Nokia G22 je prvním chytrým telefonem Nokia, jehož hlavním benefitem je zjednodušená opravitelnost, čemuž napomáhá i spolupráce se společností iFixit.

Nová Nokia G22 byla navržena tak, aby některé opravy mohli majitelé uskutečnit v domácích podmínkách úplně sami během pár minut.

Spolupráce se společností iFixit, celosvětovou komunitou odborníků na opravy zařízení, zajišťuje téměř okamžitý přístup k návodům a náhradním dílům. Snadno tak lze vyměnit například poškozený displej, ohnutý nabíjecí konektor nebo baterii s nízkou kondicí.

Nokia G22 má záda vyrobena ze 100 % recyklovaného plastu, o čistý zvuk s vylepšenými basy se postará funkce OZO Playback a zásadní vzpomínky zachytí 50MPix hlavní fotoaparát, který je obohacen o funkce z vyšší řady Nokia X. Novinkou v řadě G je také možnost virtuálně rozšířit operační paměť o další 2 GB pro plynulejší chod náročnějších aplikací.

Nokia G22 je další telefon v cenově dostupné řadě G, který dostane tři roky záruky. Samozřejmostí je pak dvouletá podpora hlavních aktualizací a tříletá podpora pravidelných bezpečnostních aktualizací.

Náhradní součástky lze zakoupit na eustore.ifixit.com. Vždy si lze navíc vybrat, zda je potřeba koupit samotný náhradní díl, případně i potřebné náčiní k opravě.

Ke každému náhradnímu dílu iFixit doporučuje konkrétní nástroje pro jeho výměnu a opravy se nemusí bát ani úplní začátečníci. Na stránkách iFixit lze najít podrobně popsané postupy oprav, které jsou doplněny o detailní fotografie. Nokia G22 je již v České republice v prodeji, a to v šedé barvě ve verzi 4/64 GB za 4 299 Kč.

Zdroj: HMD Global

Mohlo by vás zajímat

Reklama