Nový Surface Laptop 3 by měl být rychlejší než MacBook Air

 
Další 3 fotografie v galerii
Nejnovější verze se může pochlubit o 20 procent větším touchpadem / Microsoft
Microsoft včera představil novou generaci Surface Laptop 3, která je nejnovější aktualizací řady notebooků s dotykovou obrazovkou, které byly poprvé uvedeny na trh v roce 2017.

Notebook se může pochlubit řadou nových funkcí, včetně konektoru USB-C, o 20 procent větším touchpadem pro přesnější pohyb kurzoru, vyjímatelným pevným diskem a rychle nabíjecím portem, který poskytne 80 % nabití baterie za méně než hodinu.

A poprvé společnost Microsoft nabídne kromě tradiční verze 13,5 palce také větší 15palcovou verzi. Verze notebooku s úhlopříčkou 13,5 palce bude vybavena čtyřjádrovým procesorem „Ice Lake“ společnosti Intel 10. generace, který je rychlejší než MacBook Air. V 15palcové verzi se bude používat procesor navržený na míru od společnosti AMD Ryzen.

Surface Laptop 3 přichází s novým hliníkovým povrchem a funkcí „Okamžité zapnutí“, díky které bude zařízení použitelné ihned po jeho otevření. Kromě elegantního designu se s notebookem bude mnohem snadněji manipulovat na cestách, protože oproti předchozímu modelu Surface Laptop 2, který má tloušťku 1,5 cm, je tloušťka novinky jen 1,3 cm. Nejnovější verze se může pochlubit o 20 procent větším touchpadem s ovladači Windows Precision, který je navržen pro „téměř tiché psaní“.

Firma slibuje uživatelům „celodenní výdrž baterie“ (až cca 14,5 hodiny), která může být nabita na 80 procent za méně než hodinu. Model 13,5 palce bude stát 999 dolarů a model 15 palců začne na 1199 dolarech.

Nejen, že je Surface Laptop 3 konkurentem společnosti Apple, ale má i nová sluchátka. Futuristická zařízení se vypadají jako tradiční ušní klapky, ale vnější okraj se rozšiřuje na plochý bílý disk vybavený dotykovými vstupními senzory.

Uživatelé mohou klepnutím a potažením po vnějším povrchu sluchátek ovládat hlasitost, spouštět a zastavovat přehrávání a procházet různými programy v počítači nebo poznámkovém bloku. Jsou navrženy tak, aby potlačovaly šum a nabídnou dva vestavěné mikrofony pro lepší průběh hovoru.

Přestože se zdá, že jsou výrazně větší než ostatní sluchátka, Microsoft říká, že byly pečlivě navrženy pro „celodenní pohodlí“. Životnost baterie je 24 hodin. Sluchátka budou k dostání za 249 dolarů.

Mohlo by vás zajímat

Reklama