Elegantní 14palcový Zenbook zaujme 2,8K OLED HDR displejem

Mezi praktické funkce patří pant ErgoLift s rozsahem pohybu až 180 stupňů / ASUS
Nový Zenbook 14 OLED poskytuje zajímavý audiovizuální zážitek, protože je vybaven 14palcovým OLED NanoEdge displejem s poměrem stran 16:10, rozlišením 2,8K, obnovovací frekvencí 90 Hz a zvukem Dolby Atmos s inteligentním zesilovačem.

Novinka disponuje certifikací DisplayHDR True Black 500, která by podle webu ASUS měla zaručit zobrazení opravdu černé barvy. Šetrnost obrazovky k očím dokládá certifikace organizace TÜV Rheinland.

Nechybí zvukový systém Dolby Atmos s certifikací Harman Kardon, který využívá inteligentní zesilovač a zajišťuje výkonný prostorový zvuk.

Zenbook 14 OLED nabízí dostatečně vysoký výkon, který zajišťují nejnovější procesory Intel Core 12. generace v kombinaci s grafickou kartou Intel Iris Xe, až 16 GB operační paměti a ultrarychlým diskem SSD PCIe 4.0.

Další výbava zahrnuje moderní bezdrátové připojení Wi-Fi 6E nebo 75Wh vysokokapacitní baterii s dlouhou výdrží. Navzdory kompaktním rozměrům zařízení, které je tenké pouhých 16,9 mm a lehké 1,39 kg, najdete na kovovém těle notebooku Zenbook 14 OLED kompletní sadu konektorů, včetně dvou portů Thunderbolt 4 USB-C, HDMI 2.0, USB 3.2 Gen 2 Type-A, čtečky microSD karet a kombinovaného audio konektoru.

Nová generace Zenbooku 14 OLED přináší do řady Zenbook moderní vzhled s novým odvážným designem víka ve dvou barevných variantách: Aqua Celadon a Ponder Blue.

Mezi praktické funkce patří pant ErgoLift s rozsahem pohybu až 180°, snímač otisků prstů na zapínacím tlačítku, ASUS NumberPad 2.0, webová kamera s technologií ASUS 3D Noise Reduction (3DNR) a vylepšenými efekty webové kamery v aplikaci MyASUS a touchpad a nová klávesnice ASUS ErgoSense plné velikosti.

Novinka je vybavena plnohodnotnou klávesnicí a touchpadem ErgoSense, které zpříjemnňují psaní a ovládání notebooku. Klávesnice má rozteč kláves 19,05 mm, tedy stejnou jako běžné desktopové klávesnice, takže můžete psát zcela pohodlně. Klávesy s prohnutím 0,2 mm odpovídají tvaru konečků prstů a dlouhý zdvih kláves 1,4 mm umožňuje psát optimální silou.

Touchpad ErgoSense má speciální hydrofobní povrchovou úpravu, která zaručuje hladký skluz při každém pohybu. Na touchpadu neulpívají otisky prstů a snadno se čistí.

Zdroj: ASUS

Mohlo by vás zajímat

Reklama