Originální skládací 17,3palcový notebook značky ASUS se objeví na trhu již na podzim

Spolehlivý výkon zajišťují procesory Intel Core i7 řady U 12. generace / ASUS
Unikátní zařízení Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) bude globálně uvedeno na trh ve 4. čtvrtletí 2022. Novinka nabízí zajímavou konstrukci, která umožňuje dvě konfigurace OLED displeje v jednom zařízení.

Velký 17,3palcový dotykový displej s poměrem stran 4:3 a rozlišením 2,5K se dá uprostřed složit, čímž se vytvoří dle informací na webu ASUS dva spojené 12,5palcové displeje s poměrem stran 3:2 a rozlišením 1920 × 1280.

V kombinaci s Bluetooth klávesnicí a touchpadem ASUS ErgoSense plné velikosti poskytuje skládací konstrukce možnost využít zařízení hned v několika režimech – jako PC, notebook (s připnutou Bluetooth klávesnicí), notebook (s virtuální klávesnicí), tablet, čtečka knih a nebo rozšířený režim s externí Bluetooth klávesnicí položenou vedle zařízení.

Zenbook 17 Fold OLED, vyvinutý ve spolupráci se společností Intel, je první skládací OLED notebook na světě s úhlopříčkou 17,3 palce s verifikací Intel Evo. Společnosti ASUS a Intel vyvinuly první řešení svého druhu, a tím posunuly inovace v kategorii skládacích zařízení.

Dostatečný výkon zajišťují procesory Intel Core i7 řady U 12. generace, grafika Intel Iris Xe, podpora bezdrátového připojení Intel WiFi 6E, až 16 GB operační paměti a rychlý SSD disk PCIe 4.0 s kapacitou 1 TB. Pro připojení periferních zařízení slouží dva praktické porty Thunderbolt 4, které podporují rychlé nabíjení 75Wh baterie s dlouhou výdrží i možnost připojení k externím monitorům.

Zenbook 17 Fold OLED dokáže zastat funkce více zařízení najednou – notebooků, stolních PC i tabletů. Zaujme vzhledem s monogramem ASUS na matné skleněné ploše, které zajímavým způsobem zachycuje světlo. K prémiovému designu přispívá i víko zařízení, který je vyrobeno z tmavě zelené umělé kůže, a je proto příjemné na dotek.

Inovativní kloub s rozsahem pohybu 180 stupňů prochází nejméně 30 000 testovacími cykly, což zaručuje vysokou dlouhodobou odolnost. O kvalitní audio zážitek bez ohledu na orientaci zařízení se stará výkonný zvukový systém Dolby Atmos se čtyřmi reproduktory certifikovanými společností Harman Kardon. Ten vylepšuje inteligentní zesilovač, který zvyšuje hlasitost reproduktorů až 3,5krát. Cena novinky bude začínat na 3 499 USD, v ČR na 89.990 Kč.

Zdroj: ASUS, IFA 2022

Mohlo by vás zajímat

Reklama