Nový inteligentní meshový systém, který překoná silné zdi i podlahy

Deco PX50 přenáší data mezi jednotkami pomocí technologie G.hn Powerline / TP-Link
Společnost TP-Link představila další zajímavou variantu meshového systému pro domácnosti. Novinka Deco PX50 splní požadavky na spolehlivou Wi-Fi síť i tam, kde jsou stěny či další překážky bariérou pro kvalitní šíření bezdrátového signálu

K pokrytí celého prostoru datovými službami využívá technologii Powerline a bezdrátové rozhraní Wi-Fi 6. Sada dvou spolupracujících jednotek se navíc dle webu výrobce inteligentně přizpůsobí síťovému prostředí domácnosti, a vytvoří tak ideální Wi-Fi na ploše až 400 metrů čtverečních.

Domácí meshový systém Deco PX50 s dvoupásmovou Wi-Fi 6 s kombinovanou rychlostí až 3 Gb/s představuje řešení pro uživatele, kteří chtějí z možností současného internetu dostat to nejlepší.

Ať už je to streamování videí v nejvyšší kvalitě, hraní online her, nebo sdílení velkých souborů, jednotky Deco PX50 se postarají o spolehlivé připojení, přičemž dostanou signál i přes těžko překonatelné překážky a do všech záludných rohů bez jakéhokoliv zpoždění.

Deco PX50 přenáší data mezi jednotkami pomocí technologie G.hn Powerline, jež efektivně využívá elektrické vedení. Dochází tak k inteligentnímu samoučícímu se mechanismu, který vytváří pevnější spojení mezi jednotkami Deco, jemuž nezabrání ani silné nebo kovem vyztužené stěny. Takový přenos lze učinit na vzdálenost až 300 metrů.

Systém je navíc vysoce flexibilní. Výkonnou, ale hlavně jednotnou mesh síť, lze jednoduše rozšiřovat prostřednictvím dalších jednotek TP-Link Deco. Snadno je tak možné dostat signál třeba na zahradu, do dílny či garáže. Uživatel se se svým zařízením vždy automaticky připojuje k meshové jednotce s nejlepším signálem, a to bez nutnosti změny hesla.

Surfování bez omezení

Všechny produkty TP-Link Deco jsou navrženy pro hustý provoz na síti, tudíž zvládnou obsloužit až 150 zařízení najednou. Lze tak v jedné výkonné síti používat bez omezení chytré telefony a tablety, počítače, televize, ale i zařízení pro chytrou domácnost, jako jsou IP kamery nebo vysavače. 

Jednoduše, ale bezpečně

Instalace jednotek Deco PX50 nevyžaduje žádné odborné znalosti, ani zvláštní technické dovednosti. Jednoduše se postaví a připojí k internetu. Samotná konfigurace probíhá prostřednictvím volně dostupné aplikace Deco, která uživatele provede jednotlivými kroky. Aplikace slouží i pro správu sítě. Deco PX50 zároveň podporuje hlasové asistenty Amazon Alexa či Google Assistant.

Standardem meshových systémů od společnost TP-Link je robustní úroveň zabezpečení prostřednictvím technologie HomeShield. Ta přináší vyspělé funkce pro ochranu sítě a internetu věcí. K těm patří ochrana sítě v reálném čase, blokování škodlivých stránek, prevence narušení a samozřejmě i pokročilá rodičovská kontrola. Uživatel zároveň získá přístup k přehledným statistikám, které zahrnují přehled uživatelů, online časovou analýzu a další informace potřebné k porozumění sítě.

Zdroj: TP-Link

Mohlo by vás zajímat

Reklama